Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) objavilo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, na koji se prijave mogu slati do 10. srpnja, a pobjednik će biti proglašen u studenom 2020. godine.
prijava: 10.07.2020
url: https://hrvatskodrustvopisaca.hr/
U izbor za nagradu ulaze djela objavljena u razdoblju od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2020. godine.

 

Rok za slanje je 10. srpnja, a četiri primjerka knjige šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10000 Zagreb), uz napomenu "Za Nagradu Kamov" naznačenu na pošiljci.

 

S obzirom na okolnosti s pandemijom COVID 19 koje su utjecale na nakladništvo i cjelokupni knjižni lanac, ove će se godine iznimno na natječaj zaprimati i PDF-ovi knjiga prelomljenih i pripremljenih za tisak.

 

U slučaju da knjiga u PDF-u uđe u završnicu nagrade Kamov, nakladnik do dana dodjele nagrade knjigu mora otisnuti i dostaviti četiri primjerka na adresu HDP-a.

 

Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kuna i statue.

 

Prosudbeno povjerenstvo će objaviti listu finalista u listopadu, a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a u studenom 2020.

 

HDP je ustanovio 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku, a dosadašnji dobitnici su Luka Bekavac, Marko Dejanović, Ivana Rogar, Zoran Roško, Igor Mandić i Borivoj Radaković. (Hina)