Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni crtić 'Plastika fantastika'

Program kluba Močvara 'Močvarni dnevni boravak' u svom prvom, i to online izdanju, organizira prijenos uživo predstave 'Plastika fantastika' u izvedbi kolektiva Igralke u utorak, 5. svibnja, u 17,30 sati putem Facebook stranice Močvarnog dnevnog boravka.
vrijeme: 05.05.2020. 17,30 h
url: https://www.facebook.com/mochvarnidnevniboravak/
„Plastika fantastika“ je kazališni crtić s elementima fantastike, te edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu koja vas vodi na veliko putovanje u kojem kroz multimedijalnu kazališnu igru i ručni rad, otkrivate načine kreativnog i zabavnog (ponovnog) korištenja plastičnog otpada.


Facebook event


Nakon predstave, program nastavlja s radionicom izrade pernice od plastičnih vrećica. Tanja Blašković (Imagine Plastic i Ri:Use centar Rijeka) kao voditeljica i superjunakinje Sendi Bakotić, Anja Sabol i Vanda Velagić pomažu djeci da ispeglaju vrećice u pernicu da bi se pružio primjer kako nešto što može biti opasno za naš planet, može ponovno postati korisno ako se drugačije upotrijebi.

 

Time kazališni crtić „Plastika fantastika“ uči o uzrocima i posljedicama neodgovornog korištenja plastičnog otpada, a radionica pruža konkretan primjer kako možemo postupiti drugačije - više ekološki i kreativno.

 

Predstavu su sufinancirali Odjel za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija. Režiju potpisuje Alisa Debelić, a voditeljica radionice Tanja Blašković kostimografiju, scenografiju i rekvizite.