Preskočite na glavni sadržaj

Vodeći svjetski filmski festivali i YouTube najavili zajednički Globalni Filmski Festival We Are One

Na desetodnevnom digitalnom filmskom festivalu, u produkciji i organizaciji globalne medijske kompanije Tribeca Enterprises, bit će prikazani filmovi po izboru dvadeset filmskih festivala, među kojima su i međunarodni filmski festivali u Berlinu, Cannesu i Veneciji, kao i mnogi drugi, a sa ciljem da se gledateljima omogući pristup filmskom stvaralaštvu iz svih dijelova svijeta.
vrijeme: 29.05.2020.
url: https://www.youtube.com/WeAreOne
Sva sredstva prikupljena tijekom Festivala bit će usmjerena u COVID-19 Fond solidarnosti, kojeg je osnovala Svjetska Zdravstvena Organizacija (WHO).
 
Tribeca Enterprises
i YouTube najavljuju zajednički Globalni Filmski Festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), jedinstveni desetodnevni događaj koji će na YouTubeu okupiti globalnu zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta. Tijekom festivala koji će početi 29. svibnja na YouTube.com/WeAreOne bit će prikazani filmovi po izboru Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, BFI filmskog festivala u Londonu, Filmskog festivala u Cannesu, Međunarodnog filmskog festivala Guadalajara, Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao (IFFAM), Filmskog festivala u Jeruzalemu, Filmskog festivala u Mumbaiju (MAMI), Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary, Filmskog festivala u Locarnu, Međunarodnog filmskog festivala u Marrakechu, Filmskog festivala u New Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu, Sarajevo Film Festivala, Filmskog festivala Sundance, Filmskog festivala u Sydneyu, Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Tribeca Film Festivala, Filmskog festivala u Veneciji i drugih, kako bi publici omogućili pristup filmskim pričama iz svih dijelova svijeta, a filmskim autorima pristup globalnoj filmskoj publici.
 
Uvjerenje da umjetnici i stvaratelji u presudnim trenucima mogu ujediniti svijet, ohrabriti smislenu koegzistenciju i suštinski povezati ljude, ugrađeno je u DNK filmskih festivala. Globalni Filmski Festival We Are One gledateljima će omogućiti ne samo da iz nove perspekitve upoznaju različite kulture, već i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama širom svijeta pogođenim COVID-19 pandemijom. Sav novac prikupljen tijekom Festivala bit će usmjeren Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i lokalnim humanitarnim organizacijama u svim dijelovima svijeta.
 
"Često govorimo da film ima jedinistvenu i snažnu moć da inspirira i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlječenju svijeta”, izjavila je Jane Rosenthal, glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises i suosnivačica Tribeca Film Festivala. “Globalni filmski festival We Are One okupit će filmske selektore, umjetnike i autore kako bi zabavili i utješili publiku širom svijeta. U suradnji s našim nevjerojatnim partnerima - filmskim festivalima iz svih krajeva svijeta i YouTube-om - nadamo se da ćemo svim gledateljima omogućiti da otkriju šta je to što svaki filmski festival čini jedinstvenim i da spoznaju pravi značaj umjetnosti i moć filma.”
 
"Ono što situaciju u kojoj su ljudi širom svijeta prisiljeni ostati kod kuće čini istinski jedinstvenom i inspirativnom je ljudska sposobnost da se ujedine i kao zajednica prožive različita iskustva, a to je upravo suština Globalnog filmskog festivala We are One", izjavio je Robert Kyncl, glavni poslovni direktor YouTubea. "Zajedno s kompanijom Tribeca Enterprises i našim sjajnim partnerima, ljubiteljima filma kroz deset dana festivala želimo omogućiti pristup filmovima koje su pažljivo odabrali slektori festivala koji sudjeluju u ovoj inicijativi. Nešto slično nikada prije nije organizirano i ponosni smo što smo dobili priliku da udomimo takav fantastičan sadržaj i besplatno ga ponudimo gledateljima širom svijeta."
 
“S ponosom se pridružujemo drugim partnerskim festivalima u nastojanju da globalnoj publici predstavimo istinski nevjerojatne filmove i umjetnike i omogućimo im da iskuse filmske priče iz svih krajeva svijeta u svoj njihovoj suptilnosti, kao i da otkriju jedinstveni umjetnički karakter svakog pojedinačnog filmskog festivala”, rekli su u zajedničkoj izjavi predsjednik Filmskog festivala u Cannesu Pierre Lescure i direktor Festivala Thierry Frémaux.
 
Globalni filmski festival We Are One održat će se u razdoblju od 29. svibnja do 7. lipnja na platformi YouTube.com/WeAreOne. Gledatelji će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom. Detaljan festivalski program bit će predstavljen uoči početka festivala.
 
Izvor: HAVC