Preskočite na glavni sadržaj

Odgađa se hrvatski festival na engleskom Midsummer Scene

Jedini hrvatski festival koji se održava na engleskom jeziku, Midsummer Scene, ove se godine trebao održati od 18. lipnja do 6. srpnja, no otkazan je do iduće godine zbog pandemije, izvijestili su organizatori.
vrijeme: 27.04.2020.
url: https://hr-hr.facebook.com/midsummer.scene
"Naš je festival na prvo mjesto uvijek stavljao zdravlje i sigurnost izvođača i publike i stoga smo ove godine morali donijeti tužnu, ali neizbježnu odluku. Slijedeći naputak Vlade Republike Hrvatske i pridržavajući se ograničenja koja je kazalištima nametnula Velika Britanija, nažalost moramo odgoditi izvođenje programa do 2021.", izjavile su organizatorice i producentice festivala Darija Mikulandra-Žanetić i Jelena Maržić.

 

Midsummer Scene se svake sezone priprema na nekoliko kolosijeka i u dvije države, a ovu je godinu počeo trećim uzastopnim gostovanjem na Bermudskom festivalu.

 

Pokrenut je 2014. kao platforma za međunarodne umjetničke koncepte i suradnje, prikazuje glazbeno scenske izvedbe na engleskom jeziku, a i ove je godine planirao oživjeti Držićeva djela na engleskom jeziku.

 

Organizatori kažu da se niz gostovanja trebao nastaviti uvrštavanjem u glavni program Shakespeareovog festivala u Neussu u Njemačkoj i zaigrati na replici pozornice kazališta Globe.

 

"Iako je taj festival otkazan, organizatori su sigurni da će Njemačka ponovno pozvati Festival jer su uvjereni u kvalitetu Festivala i ljubav prema klasičnom kazalištu. Sva ostala gostovanja Romea i Julije koja su bila u pregovorima također će se morati ostvariti idućih sezona", najavili su.

 

Midsummer Scene zahvaljuje publici, Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika, sponzorima te našim partnerima u proteklim sezonama, Domu Marina Držića, Kazalištu Marina Držića i Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

 

"Iako nam je ova odluka bila neizbježna, u mislima su nam ljudi koji su ove godine s nama trebali raditi. Ove se godine tako svjetla gase na našoj pozornici, ali to nikako ne znači da ćemo zauvijek potonuti u mrak. Ovo je doviđenja do iduće godine, a ne zbogom", zaključio je Filip Krenus, organizator i producent festivala. (Hina)