Preskočite na glavni sadržaj

#kajnebibilo #do-bro književni online susreti iz koprivničke knjižnice

U srijedu, 1. travnja, s početkom u 18 sati, održat će se prvi #kajnebibilo #do-bro književni online susret s jednim od najznačajnijih suvremenih hrvatskih književnika Kristianom Novakom.
vrijeme: 01.04.2020. 18 h
url: https://www.facebook.com/KnjiznicaFranGalovicKoprivnica/
U trenucima kad nas i Vas zatvorena vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica drže odvojenima jedne od drugih zahvaljujući internetu ući ćemo u Vaše domove preko ekrana mobilnih i svih silnih pametnih uređaja koje koristite.

 

Kristiana Novaka nije potrebno pretjerano najavljivati, ali u književnom smislu recimo samo da je autor tri romana „Obješeni“, „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“ od kojih su posljednja dva postigla veliki nacionalni uspjeh – oba su izvedena na kazališnim daskama, a čekamo i film koji će biti napravljen prema romanu „Črna mati zemla“. Velik je to uspjeh za romane koji su oborili hrvatske prodajne rekorde, a samim time i Marulićevu kletvu.

 

Naziv ovog online književnog susreta prepoznat će pratitelji koprivničkog etno-punk-rock benda Ogenj jer je to naziv najnovijeg singla koji su prije nekoliko dana objavili. Nesebičnom gestom davanja autorskih prava korištenja dijelova pjesme koprivničkoj knjižnici Ognjeni dečki dali su pozitivan i vedar duh ovom novom programu koji će se nastaviti cijelo vrijeme ove COVID-19 krize.

 

S obzirom da nam prethodi vrijeme duže izolacije ovo će biti način da budemo zajedno, a koprivnički knjižničari da uđu u Vaše domove dovodeći Vam zanimljive goste i teme. Susret će se odvijati putem streama, a točne poveznice na prijenos uživo biti će dostupne u srijedu na internetskoj stranici knjižnice.
 

Facebook event