nagrada

Nagrada IIDA izložbi 'Croatia je Hrvatska' za najbolje dizajniranu izložbu


vrijeme: 22.01.2018.

Zagrebačka agencija Brigada osvojio je nagradu Global Excellence 2017. Međunarodnog  udruženja dizajnera interijera (IIDA) za najbolje dizajnirani izložbeni prostor, za izložbu 'Croatia je Hrvatska', nastalu u povodu 133 godine postojanja 'Croatia osiguranja', priopćeno je u ponedjeljak iz agencije Brigada.

Nagrada je autorima iz Brigade dodijeljena ovog vikenda u Parizu. 

Međunarodno natjecanje Međunarodnog udruženja dizajnera interijera  (International Interior Design Association - IIDA) održava se na godišnjoj razini i vrednuje originalnost i izvrsnost u dizajnu interijera i projekata unutrašnje arhitekture. Uz "Croatia osiguranje", među nagrađenima su projekti za investitore u Kini, Tajvanu, Japanu, Australiji i SAD-u, navodi se u priopćenju.

Imena nagrađenih i prikazi njihovih projekata objavljeni su na internetskim stranicama IIDA.

"Croatia je Hrvatska" je interaktivna i multimedijalna izložba koja je tijekom jeseni 2017. bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič. Uz Brigadu koja je bila zadužena za prostorni dizajn, projekt su osmislili i realizirali timovi korporativnih komunikacija Adris grupe i Croatia osiguranja, agencije Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija, uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Zagreba.

Izložba je bila koncipirana kao vremeplov kroz paralelne povijesti Hrvatske, Zagreba i Croatia osiguranja, te je na jedinstven način uključivala osobne i obiteljske povijesti posjetitelja.
  Građani su izložbu mogli nadopuniti svojim obiteljskim pričama, gdje su rame uz rame s povijesnim velikanima stajale osobne povijesti.

"Drago nam je što je žiri prepoznao našu želju da kroz dizajn interijera postava izložbe stvorimo doživljaj koji će posjetitelji ponijeti sa sobom, a ne samo 'lijep prostor'. Suradnja sa zaista širokim interdisciplinarnim timom stručnjaka za komunikacije i nove tehnologije bila je ključna za uspjeh ovog projekta i vjerujem da je upravo ta sinergija doprinijela ovom uspjehu u zaista jakoj globalnoj konkurenciji", rekao je Damjan Geber, kreativni direktor Brigade.

"Pobjednici ilustriraju transformativan dizajn, ujedno nudeći pragmatična rješenja kakva zadovoljavaju potrebe lokalnog stanovništva i odaju počast lokalnim trendovima i tradicijama", izjavio je Cheryl S. Durst, izvršni potpredsjednik i direktor IIDA-e.

"Pobjednici su pokazali koliku moć ima kvalitetan dizajn u emocionalnom povezivanju s korisnicima. Bilo nam je drago vidjeti raznolikost inovativnog, toplog i funkcionalnog dizajna interijera iz cijeloga svijeta", izjavio je IIDA-in predsjednik i direktor dizajna Malcolm Berg u ime žirija.

Uz njega, radove je ocjenjivao žiri međunarodnih dizajn profesionalaca: Stephanie Cardinal, predsjednik humà design + architecture; Danielle Fox, glavni dizajner u Rodrigo Vargas Design; Johannes Lampela, direktor dizajna u Designworks Los Angeles, koji je dio BMW grupe; i Geno Yun, voditelj ELS Architecture and Urban Design. (Hina)
 

(D.H.F., 22.01.2018)