izložba

Izložba Kate Jelovčić i Sandre Rubić


vrijeme: 22.01.2018. - 08.02.2018.
mjesto: Kulturni centar, Dubrava 51 a

U Kulturnom centru Dubrava, 22. siječnja u 19 sati otvara se izložba slika i crteža Kate Jelovčić i Sandre Rubić.


KATA JELOVČIĆ I SANDRA RUBIĆ
Slike i crteži - 22. 1. – 8. 2. 1918.

RADOST STVARANJA

I sam naslov predgovora ukazuje da je za takvo što potrebno stvoriti ugodnu i opuštenu atmosferu za kreativno druženje. Taj mentalni mir upravo pruža prostor Kulturnog centra u Dubravi. Pohvalno je što su polaznice crtanja i slikanja odvojile vrijeme, pokazujući potrebu i znatiželju, uz ostale životne obveze, da steknu nove vještine i znanja koje su im omogućile da se uspješno izraze i stvore djela nesporne kvalitete.
Likovno područje veliko je kao ocean i nema mu kraja. Rezultate te avanture imamo čast vidjeti na ovoj privlačnoj izložbi, dvaju talentiranih polaznica crtanja i slikanja, Kate Jelovčić i Sandre Rubić.

Sandra Rubić većinom izlaže pejzaže i motive vezane uz otok Silbu. Tehnike kojima se služi su: suhi pastel, obojana prašina, akvarel, akrilik, tuš i lavirani tuš. Ono što je za nju karakteristično, jest njezin profinjeni osjećaj za boju, osobito osjećaj za fino građenje detalja linijom pomoću tuša i pera.
Ovo je njezina prva samostalna izložba i svakako zaslužuje našu potporu i pozornost u daljnjem istraživanju novih likovnih mogućnosti.

Kata Jelovčić majstorica je, likovno već formirana i suvereno vlada prepoznatljivim rukopisom. Glavna tema kojom se predstavlja na ovoj izložbi su polja makova. Gestualnim zamahom kista, bez straha nabacuje boju u svim smjerovima. Ide ravno k cilju, kao prava ratnica, pomirujući jarke i zemljane boje. Tehniku akrilika vješto koristi od nježnih i prozirnih, pa sve do opipljivih i reljefnih nanosa. Slavonka, cijelim bićem osjeća rodnu zemlju i polje u kojem je provela sretno djetinjstvo. Simbolično se može ustvrditi da tjera mak na konac s perspektivom prema nekim novim horizontima i početcima. Što će ubuduće raditi, neka ostane tajna za neku sljedeću, isto tako lijepu i inspirativnu izložbu. (Marcela Munger, akademska slikarica)
 
Izložba je otvorena do 8. veljače 2018., radnim danom od 10 do 20 sati.
Ulaz je slobodan. 

Opširnije

(D.H.F., 19.01.2018)