Preskočite na glavni sadržaj

Bianca Ban dobitnica potpore na natječaju HDS-a 'International'

Stručno povjerenstvo, u skladu s propozicijama Natječaja, za potporu je odabralo projekt skladateljice Biance Ban – „Metamorphosis“.
vrijeme: 03.02.2020.
url: http://www.hds.hr

Projekt mlade hrvatske skladateljice Biance Ban obuhvaća izdavanje autorskog albuma „Metamorphosis“ koji će sadržavati 12 instrumentalnih i vokalno–instrumentalnih skladbi s ciljem afirmacije vlastitog glazbenog branda na međunarodnom tržištu umjetničke i primijenjene glazbe.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da se taj projekt izdvojio jasnom umjetničkom vizijom i ambicioznim stavom skladateljice za afirmacijom i plasmanom primijenjene autorske glazbe na međunarodnom medijskom tržištu, te da joj dosadašnji rad i međunarodna postignuća u području glazbe za filmove, razne medije kao i ozbiljne koncertne glazbe, kao i preporuke, garancije, pisma namjere te potpora zajamčena od strane ozbiljnih svjetskih, američkih izdavača za novi projekt daju izrazitu prednost nad drugim prijavljenim projektima.

Stručno povjerenstvo djelovalo je u sljedećem sastavu: Branimir Mihaljević (predsjednik), Danijela (Lela) Kaplowitz i Milan Majerović Stilinović.

Skladateljici Bianci Ban, za projekt „Metamorphosis“, dodijelit će se financijska potpora u iznosu od 150.000,00 kn.

Vijest u cijelosti i obrazloženje nagrade pročitajte na:
http://www.hds.hr/