" />
natječaj

Pozivni natječaj za idejno rješenje suvenira TZ 'Savsko-sutlanska dolina i brigi'


prijava: 31.01.2018.
mjesto: Prigorje Brdovečko

Turistička zajednica 'Savsko-sutlanska dolina i brigi' poziva umjetnike, obrtnike i dizajnere iz Republike Hrvatske da se prijave na natječaj za idejno rješenje suvenira. TZ SSDIB je osnovana 2011. s ciljem da promovira tri općine – Brdovec, Mariju Goricu te Dubravicu. Kroz prepoznatljiv suvenir koji se može proizvesti ekonomično i održivo, želja im je da izabrani suvenir predstavlja savsko sutlansku dolinu i sve tri općine. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2018.!

Više o samoj TZ SSDIB možete pronaći na službenoj web stranici: www.tzssdib.hr


Prijedlozi dizajna suvenira s opisom materijala i postupka za izradu dostavljaju se u dvije zasebne omotnice/kutije na adresu na slijedeći način:

- u jednoj zatvorenoj omotnici/kutiji s naznakom “Prijedlog prototipa suvenira  – ne otvarati”, na kojoj je označena šifra autora (po vlastitom izboru), dostavlja se prototip suvenira, anonimno – odnosno pod šifrom (bez imena i oznaka autora)

- u drugoj zatvorenoj omotnici, priloženoj uz prvu omotnicu i označenoj istom šifrom  dostavljaju se podaci o autoru, uz naznaku “Prijedlog prototipa suvenira - podaci o autoru - ne otvarati”.


Za odabir suvenira potrebno je:

Osmisliti idejno riješenje suvenira i ambalaže

Izraditi i priložiti prototip suvenira u mjerilu 1:1 (maksimalnih dimenzija 10x10x10 cm)


Nakon provedenog natječaja žiri će odabrati jedan najbolji rad.


Žiri se sastoji od stručnih članova i predstavnika osnivača TZ SSDIB:

1.  Irena Škrinjar, akademska kiparica (koordinatorica Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić)

2.  Mirko Škoc, mag. povijesti umjetnosti (v.d. ravnatelja Općinske knjižnice Ante Kovačića,

Marija Gorica)

3.  Silvija Limani, mag. povijesti umjetnosti (ravnateljica Muzeja Brdovec)

4.  Marin Štritof (predsjednik TZ SSDIB i načelnik Općine Dubravica)

5.  Alen Prelec (načelnik Općine Brdovec)

6.  Marica Jančić (načelnica Općine Marija Gorica)

7.  Kristina Frković (direktorica ureda TZ SSDIB)


Žiri će najboljem radu dodijeliti nagradu u neto iznosu od 5.000,00 kn. Na natječaj se mogu prijaviti autori ili grupe autora koji će u slučaju nagrađenog rada podijeliti nagradu. Nagradu dodjeljujemo isključivo za idejno rješenje. S nagrađenim autorom potpisati će se ugovor o ustupanju autorskih prava za potrebe produkcije. Autor se odriče zarade iz prodaje suvenira. TZ SSDIB zadržava pravo poništenja natječaja bez posebnog obrazloženja i snošenja troškova ili drugih novčanih i ostalih eventualno nastalih posljedica.


Radovi se dostavljaju na adresu TZ Savsko-sutlanske dolina i brigi, Ilije Gregorića 13, Brdovec, 10291 Prigorje Brdovečko, poštom, poštanskom dostavom ili osobno. Žiri će odluku o najuspješnijim suvenirima donijeti najkasnije do 15. veljače 2018. godine. Objava nagrađenog bit će na službenim stranicama TZ SSDIB.


Sve upite i dodatne informacije zatražiti pismenim putem na e-mail: info@tzssdib.hr.
 

(R.P.B., 20.12.2017)