Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski film 'Dopunska nastava' nastavlja američku turneju

Palm Springs International Film Festival jedan je od najvećih filmskih festivala Sjeverne Amerike, koji svake godine predstavlja najnovije i najhvaljenije međunarodne dugometražne igrane i dokumentarne filmove. Ove godine, u konkurenciji u programu 'World Cinema Now' je i 'Dopunska nastava' redatelja Ivana-Gorana Viteza, film koji će tijekom 12 dana festivalskih događanja i projekcija, biti prikazan tri puta.
vrijeme: 04.01.2020.
mjesto: SAD; Palm Springs
url: https://www.psfilmfest.org/film-festival-2020
Time ovaj najnoviji uradak redatelja Ivana-Gorana Viteza nastavlja svoju američku turneju nakon što je u listopadu prikazan i na 55. izdanju prestižnog međunarodnog Chicago Film Festivala. Ivanu-Goranu Vitezu je ovo treći dugometražni igrani film, slijedeći poznate „Šuma summarum“ i „Narodni heroj Ljiljana Vidića“. „Dopunska nastava“ je komični triler u produkciji Interfilma iz Zagreba, a u Palm Springsu bit će prikazan uz naslove poput „Pain And Glory“ Pedra Almodóvara, „Parazit“ Bong Joon-Hoa, „Nomad: In The Footsteps Of Bruce Chatwin“ Wernera Herzoga…

 

Film „Dopunska nastava“ predstavljen je domaćoj publici na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a u kino-dvoranama diljem Hrvatske igra od 21. studenog u distribuciji Blitz Film i Video. Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje je svježe rastavljen otac, koji bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom.

 

„Dopunska nastava“ dio je hrvatskog Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva. Producenti filma su Ivan Maloča i Maja Vukić, direktor fotografije Lutvo Mekić, montažerka Ivana Rogić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, skladatelj Jelenko Hodak, a scenarij potpisuje Ivan-Goran Vitez.