radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Gradimo uzorkom


vrijeme: 28.10.2017.
prijava: 27.10.2017.
mjesto: Zagreb; Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18

U subotu, 28. listopada, s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica 'Gradimo uzorkom'. Voditeljice radionice su Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva i Ana Mrđen (grupa Prostor oko mene), a rok za prijavu je petak 27. listopada, do 15 sati.

O radionici:
 
Teme radionice su opna, uzorak i kompozicija. Polaznici će se baviti oblikovanjem opni (ploha zidova) uz pomoć uzoraka te stvaranjem pravilnih i nepravilnih kompozicija.

U početnom dijelu radionice polaznici i voditeljice će analizirati i razgovarati o primjerima uzoraka, njihovu značaju, proporciji, mjerilu i odnosu prema mjerilu čovjeka. Vlastite uzorke stvarat će lijepeći trake na kartonske plohe. Prilikom oblikovanja uzoraka inspirirat će se zadanim primjerima i učiti prenositi viđeno, odnosno stvarati vlastito.

Na razini grupe polaznici će stvarati kompozicijski sklop u koji će pokušati ugraditi sve izrađene opne, a zatim će raspravljati o mogućnostima gradacije i akcenta te grupno odlučivati o načinu povezivanja i rezanja otvora unutar uzoraka.

Cilj radionice je promišljanje teme uzorka, njegova značaja u definiranju opne i otvora u njoj, prenošenje uzorka iz mjerila u mjerilo te promišljanje i osmišljavanje kompozicije.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole. Rok za prijave je petak 27. listopada do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.
 
O voditeljicama:

Grupa Prostor oko mene

Voditeljice radionice su dipl.ing.arh. Tatjana Liktar Elez, dipl.ing.arh. Ana Mrđen i dipl.ing.arh. Kristina Careva, dr.sc. Prostor oko mene grupa je autora koja kod djece žele pobuditi razumijevanje i interes za okolinu, oblikovanje prostora i arhitekturu. Autori su arhitektonskog priručnika za djecu pod nazivom Prostor oko mene, namijenjenog djeci osnovnoškolskog uzrasta, a vodili su i brojne radionice za djecu.
 
Mjesto: Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, Zagreb
Vrijeme: subota, 28. listopada 2017. od 11 do 13 sati
Uzrast polaznika: od 3. do 6. razreda osnovne škole
Rok za prijave: petak 27. listopada do 15 sati
Sudjelovanje na radionici je besplatno.

 

(R.P.B., 26.10.2017)