radionica, kolonija

Besplatna Kazališna škola Dragon teatra za mlade i odrasle


vrijeme: 25.10.2017. 20,30 h
mjesto: Zadar; MO Jazine II, Molatska ulica br. 11.

U srijedu, 25. listopada, u 20,30 sati, započinje s radom Kazališna škola Dragon teatra za mlade i odrasle u Zadru. Nastava i probe će se održavati u dvorani Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici. Škola je za sve polaznike besplatna!

Kazališna škola za Mlade i Odrasle u Zadru već šestu godinu okuplja glumice i glumce oko rada na predstavama "Posljednja Nova godina", "Bakhe", "Poe-Nikad više", "Kraljevo","U ime Shakespearea". U zabavnoj fuziji novih polaznika i dugogodišnjih članova ansambla Dragon teatra nastaju autentične i nezaboravne predstave. Biranjem rada na opusu klasičnih dramskih autora želimo svojim polaznicima i krajnjim konzumentima publici, pružiti svoj doživljaj vrhunskih, često i zapostavljenih dramskih pisaca.
 
Pod stručnim vodstvom profesionalne kazališne redateljice i pedagoginje,te profesorice hrvatskog jezika i književnosti Maje Šimić, polaznici se upoznaju sa standardnim i suvremenim glumačkim tehnikama, procesom nastajanja predstave, osnovama scenskog govora i pokreta, te javne prezentacije. Cilj  dramske edukacije mladih i odraslih  je otvaranje novih stvaralačkih i izvedbenih mogućnosti kroz umjetnički prostor u kojem se polaznici mogu slobodno izražavati.
 
Polaznici imaju priliku zaigrati i u repertoarnim predstavama Dragon teatra za djecu i odrasle.

(R.P.B., 24.10.2017)