radionica, kolonija, audicija

Kazališna radionica za djecu i mlade u sklopu pilot projekta Riječko kazalište mladih 'Kamov'


vrijeme: 27.09.2017. 17 h
mjesto: Rijeka; Dom mladih, Laginjina 15

HNK Ivana pl. Zajca i Dom mladih Rijeka u sklopu pilot projekta Riječko kazalište mladih 'Kamov' pokreću Kazališnu radionicu za djecu (od 5. do 8. razreda osnovnih škola) i mlade (od 1. do 4. razreda srednjih škola). Audicija će se održati u srijedu 27. rujna, u 17 sati, u Domu mladih (Laginjina 15, Rijeka), a prijave su u tijeku. Prvi susret je već 4. listopada!

Program će se održavati jednom tjedno po tri školska sata u razdoblju od listopada 2017. do svibnja 2018. pod vodstvom profesionalnih kazališnih umjetnika svih umjetničkih grana riječkog Kazališta. Broj polaznika Kazališne radionice je ograničen, a voditelj je Igor Vlajnić, dirigent s dugim stažem rada s djecom i mladima (poput Edukacijskih koncerata u čak četrnaest sezona i Snježne bajke itd.).
 
Prijavu treba poslati putem ovog LINK-a.
 
Kazališna radionica RKM „Kamov“ novi je program namijenjen prije svega djeci i mladima koji se žele u slobodno vrijeme kreativno izraziti u umjetničkom području izvedbenih umjetnosti (gluma, pjevanje, scenski pokret).
 
Program nije usmjeren kazališnoj ili glazbenoj edukaciji polaznika, nego upoznavanju kazališta pod vodstvom stručnih i profesionalnih voditelja u okviru ovih dviju ustanova s dugom tradicijom i iskustvom. Polaznike će se tijekom jedne sezone podučiti o brojnim kazališnim temama, kazališnoj tradiciji naših prostora, ali i dati osnovne instrukcije iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom izvedbom/predstavom u HNK Ivana pl. Zajca. Također, planirano je i pokretanje plesne radionice, a detalji će biti obznanjeni uskoro.
 
Cijena Kazališne radionice u sezoni 2017/2018 je 1600 kuna (plativo u 8 obroka po 200 kn), a uključuje minimalno 30 susreta, edukaciju iz svih navedenih područja, aktivno sudjelovanje polaznika, minimalno 3 posjeta predstavama u HNK Ivana pl. Zajca uz razgovor s umjetnicima, jedno studijsko putovanje izvan Rijeke, završnu produkciju u HNK Ivana pl. Zajca, organizaciju i vođenje radionice. „Kamov” čeka djecu i mlade!

(R.P.B., 11.09.2017)