izložba

Ben Cain: This way comes


vrijeme: 31.08.2017.
mjesto: Galerija Flora, Dubrovnik

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na događaj This way comes Ben Caina, večeras u 21 sat u dubrovačkoj Galeriji Flora, Šetalište kralja Zvonimira 32.  

Ben Cain suvremeni je engleski umjetnik izražajno širokog medijskog spektra koji uključuje crtež, skulpturu, instalaciju, fotografiju, video, performans. Zajedničko svim tim medijskim oblicima je minimalizam materijala, pokreta ili zvuka. Uvijek je riječ o suženom registru i fokusiranju na materijalno diskretan audiovizualni događaj, koji pretpostavlja krajnje sabrani pristup, kako autora samog u koncipiranju i ostvarenju rada, tako i gledatelja odnosno sudionika događaja.

Ben Cain je rođen 1975. u Leedsu, u Velikoj Britaniji. U Manchesteru je na Metropolitan Universityju dovršio preddiplomski studij interaktivnih umjetnosti (cum laude) te potom upisao stručni sveučilišni studij na Jan van Eyck Akademie i Poslijediplomskom centru za umjetnost, dizajn i teoriju u Maastrichtu u Nizozemskoj. Djeluje kao multimedijski umjetnik, intenzivno je izlagački prisutan kako u Velikoj Britaniji tako i u inozemstvu. Živi i radi u Londonu. 

(D.H.F., 31.08.2017)

Tagovi: Ben Cain