Preskočite na glavni sadržaj

'Koracima baštine', koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine

Posudionica i radionica narodnih nošnji najavljuje i poziva na koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine - Koracima baštine, koji će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju, 6. listopada 2019., s početkom u 19:30 sati.
vrijeme: 06.10.2019.
mjesto: HNK Zagreb
url: http://www.hnk.hr

Koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu Posudionica i radionica narodnih nošnji želi prikazati nematerijalna dobra hrvatske tradicijske kulture koja su uvrštena na UNESCO-voj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te na Listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Različiti oblici tradicijskog pjevanja, plesa i sveukupnih tradicijskih običaja zaživjet će na pozornici početkom listopada u najljepšim primjercima narodnih nošnji Hrvatske. Uz najbolja kulturno-umjetnička društva Zagreba i Hrvatske koji su čuvari određenih nematerijalnih kulturnih dobara program će uveličati i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, Lado.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna mogu se nabaviti na blagajni Posudionice i radionice narodnih nošnji (Ulica baruna Trenka 1), radnim danom od 8 do 16 sati.

Opširnije:
http://pirn.hr/