Preskočite na glavni sadržaj

Apocalyptica u Tvornici kulture 20. siječnja iduće godine

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja na prvi veliki zagrebački koncert 2020., najavio je organizator koncerta LAA agencija.
vrijeme: 20.01.2020.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com
 

Kvartet violončelista zadnji posjet Zagrebu odradio je u travnju 2017. u sklopu turneje povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma "Plays Metallica By Four Cellos". Upravo je na toj seriji koncerata grupa pronašla uporište za nove skladbe, instrumentale u kojima su se vratili na početak, kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima.

 

Album naziva "Cell-O" još uvijek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova glazba. "Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, trajanju singlova ili nečem sličnom. Izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda", izjavio je osnivač grupe Eicca Toppinen.

 

Apocalyptica kreće na turneju 17. siječnja kao specijalni gost na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od rijetkih prilika da ih se igdje u Europi vidi na solo nastupu.

 

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. s kultnim prvijencem "Plays Metallica By Four Cellos", prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih je zadnji "Shadowmaker" iz 2015. godine.

 

Finski virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta te su dosad nastupali u Lisinskom, Tvornici kulture, Boogaloou i pulskoj Areni. (Hina)