najave

Razgovor s umjetnikom: Anto Lloveras


vrijeme: 28.07.2017.
mjesto: Rovinj, Galerija Rigo

Razgovor sa španjolskim umjetnikom Antom Lloverasom održat će se u novigradskoj Galeriji Rigo u petak, 28. srpnja, s početkom u 21 sat.  

Razgovor s umjetnikom: Anto Lloveras
Unstable installation series: The city as ready - made
Petak, 28/7/2017 u 21 sat 
Galerija Rigo, Novigrad - Cittanova

Kao što su dalekih pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća umjetnici fluxusa ili situacionizma radili na revoluciji svakodnevnice, tako je i kod Ante Lloverasa riječ o ispisivanju – sada i ovdje –  urbane svakodnevnice s minimalnim pomacima, transformaciji energija, prijenosom vremena i tragova prošlih intervencija u nove medije te naposlijetku, u galerijski prostor. Bez obzira na to što se Lloveras koristi tehnikama dekompozicije, pronalaženja slučajnosti i ready - madea, njegovo djelovanje zagovara  virtualnu konstrukciju situacija koja ima podjednako sociološko i estetsko djelovanje. (dr. sc. Jerica Ziherl)

Anto Lloveras je španjolski umjetnik-kustos i arhitekt koji živi i radi u Madridu. Bavi se video-umjetnošću, instalacijama i izložbama akcijskih procesa. Istražuje fenomene društvenih mreža i različitih 'online' platformi. Djeluje u području socioplastike, razvija instalacije otvorenog procesa u kojima sudjeluju umjetnici iz cijeloga svijeta. Dosad je bio kustos 84 izložbi. Radovi Anto Lloverasa uključuju nestabilne instalacije i hibridne 'online' prezentacije.
Izlagao je svoja djela u Francuskoj, Norveškoj, Dominikanskoj Republici, Hrvatskoj, Švicarskoj, Meksiku i SAD-u.

http://antolloveras.blogspot.hr/

(D.H.F., 27.07.2017)

Tagovi: Anto Lloveras