natječaj

PLAN D: Natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi mladih autora


vrijeme: 18.07.2017.
prijava: 15.08.2017.

PLAN D ove godine prvi put otvara natječaj za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora. Na natječaj su pozvani svi studenti/ce i mladi/e autori/ce (do 30 godina starosti) koji/e u tematskom okviru festivala ‘Tehnooptimizam / Tehnopesimizam’ prepoznaju svoj rad. 

Odnosno, oni autori/ce koji/e u svom komercijalnom ili konceptualnom dizajnerskom radu promišljaju, koriste i oblikuju tehnologiju, uzimajući u obzir njezine pozitivne i negativne implikacije.

Traže se radovi koji:

 • daju kritički osvrt na postojeći smijer tehnološkog razvoja

 • promišljaju alternativne primjene postojećih tehnologija

 • nude scenarije alternativnih tehnoloških rješenja

 • istražuju i/ili demonstriraju pozitivne ili negativne posljedice tehnoloških naprava na kvalitetu ljudskog života

 • nadovezuju se, na bilo koji način, na neki od fenomena vezanih uz tehnologiju, kao što su: nadzor, privatnost, automatizacija, robotizacija, kvantifikacija…

Prijaviti se mogu svi autori/ce koji/e djeluju u područjima dizajna interakcija, produkt, grafičkog, modnog, konceptualnog, spekulativnog dizajna i sl. Selekcijska komisija procijeniti će prijavljene radove na temelju razrađenosti njihovih koncepata. Dovršenost rada nije uvjet — prijaviti se mogu i neizvedeni dizajnerski koncepti u visokom stupnju dorađenosti ideje. Odabrani radovi bit će izloženi od 27. rujna do 1. listopada 2017., u sklopu festivala Plan D, te objavljeni u festivalskom katalogu, na službenoj internetskoj stranici i na društvenim mrežama, kao i uključeni u promidžbene materijale festivala.

Nakon odabira radova za izlaganje, stručni žiri Plana D odabrat će i nagraditi najbolji rad/projekt kojemu će dodijeliti posebno priznanje Plan/D.

Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti putem online prijavnice koja je dostupna na službenoj stranici festivala – www.pland.hr


Upute za prijavu radova:

 • Rok za prijavu radova je 15.08.2017.

 • Svi radovi prijavljuju se isključivo na e-mail adresu: info@pland.hr

 • Broj radova za prijavu po autoru/ici ili grupi autora nije ograničen.

 • Prijave na natječaj su bez kotizacije.

 • Novčana nagrada iznosi 700 €.

Preuzmite PDF prijavnice

Potrebna dokumentacija:

 • Plan D prijavnica (obrazac s informacijama o radu i autoru/ici/ima).

 • Scan osobne iskaznice

 • Najviše 10 vizualnih prikaza rada u jpeg formatu, cmyk, razlučivosti 300dpi (imenovati na slijedeći način: ime_rada_rednibroj.jpg (npr. buducnost_1.jpg). Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati u zip format, imenovati ime_rada.zip, te uploadati putem JumbomailaSenspacea ili WeTransfera).

Svi radovi koji nisu do zadanog roka pristigli na e-mail Plana D, te radovi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati.

Autori radova bit će obaviješteni elektronskom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 21. 08. 2017. U istom će roku popis autora i prihvaćenih radova biti objavljen na službenoj internetskoj stranici www.pland.hr.

Upute za slanje radova nakon selekcije:

Autori/ice se nakon objave rezultata Selekcijske komisije obvezuju dostaviti rad/ove najkasnije do 10. 09. 2017. Radovi moraju biti dostavljeni u HDD do zadanog datuma na adresu:

Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18,
10 000 Zagreb,
Hrvatska
 

 

(D.H.F., 25.07.2017)