seminar

VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva - prijave


vrijeme: 18.07.2017. - 22.06.2017.
prijava: 07.07.2017.
mjesto: Srbija; Tavankut

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta i ove godine organizira VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 18.-22. srpnja 2017. događati u Tavankutu. Projekt se održava uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Seminar obuhvaća 4 vida stvaralaštva, a to su ples, glazba (tambura, gajde), slamarska umjetnost, tkanje i šlinganje. Voditelji su eminentni plesni i glazbeni stručnjaci iz Vojvodine. Prijave traju do 7. srpnja 2017.

HSK vas poziva da se prijavite za VI. Seminar, a za prvih 20 prijavljenih podmirit će trošak školarine. U slučaju iznimnog odaziva HSK zadržava pravo ograničiti broj osoba iz iste udruge.
 
Hrvatski sabor kulture ovom suradnjom želi plesnim i glazbenim voditeljima i članovima folklornih ansambla i skupina pružiti mogućnost daljnjeg obrazovanja i usavršavanja stečenih znanja i vještina Bunjevačkog stvaralaštva.
 
Potencijalni sudionici vlastitim sredstvima sudjeluju u podmirenju troška puta kao i smještaja i prehrane (po potrebi) koju domaćin nudi po vrlo povoljnim cijenama.
 
Cijena školarine koju podmiruje HSK-a po prijavljenom sudioniku za sve dane iznosi 25 eura, a cijena punog pansiona 15 eura po danu po osobi. Višekrevetne sobe su u prostorijama udruge te mjesne škole, a dvokrevetne u privatnome smještaju (noćenje: 5 eura, doručak: 2 eura, ručak: 4 eura i večera: 4 eura). Plaćanje se vrši gotovinom na početku seminara, a svaki polaznik dobiva ovjereni račun od strane Organizatora (HKPD "Matija Gubec" Tavankut). Polaznici  dobivaju notni i tekstualni materijal plesnoga i glazbenog seminara. Također imaju pravo fotografirati i snimati rad sva četiri seminara za osobnu uporabu. Polaznici plesnog dijela seminara dužni su ponijeti tenisice ili plesne cipele, a polaznici  glazbenog  predavanja osobni instrument.
 
Potporu za podmirenje spomenute školarine osiguralo je Ministarstvo kulture RH.
 
Još je 12 slobodnih mjesta pa vas molimo da najkasnije do 7.7. 2017. (petak) pošaljete svoju prijavu na ples@hrsk.hr.

Prijavnica

(R.P.B., 27.06.2017)