festival

III. Festival kršćanskog kazališta


vrijeme: 02.06.2017. - 11.06.2017.
mjesto: Zagreb - Histrionski dom, Dvorana Sv. Franje na Sv. Duhu, Centar za kulturu Trešnjevka
organizator: Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

Selektorica prof. dr. sc. Sanja Nikčević za treće izdanje Festivala kršćanskog kazališta odabrala je devetnaest predstava, koje će u sedam dana izvesti četrnaest grupa iz osam gradova (Zagreb, Osijek, Split, Visoko, Ivanec, Slavonski Brod, Proložac  iz Hrvatske te Posušje iz BIH). Festival se održava u Zagrebu od 2. do 11. lipnja 2017. 

Po treći put organizira se Festival kršćanskog kazališta, kao izbor kvalitetnih predstava koje ne govore samo o Kristu i svecima nego i o nekim temeljnim vrijednostima, kao i važnim odlukama u ljudskom životu.

U programu sudjeluje preko stotinu izvođača a igraju od mladih do starih, od doajenke  hrvatskog kazališta Kostadinke Velkovske u ulozi Majke Terezije  do kuhače koja u rukama studenata osječke Umjetničke  akademije postaje kokoška i osmogodišnje glumice iz Visokog.  Bit će od petominutnih predstava do cjelovečernjih predstava, od monodrame Pere Eranovića iz HNK Split,  preko praizvedbe studentskog mjuzikla s četrdesetak sudionika (iz Zagreba jedan a iz Posušja drugi!) do koreodrame srednjoškolaca iz Osijeka!   

Raznoliko ali zanimljivo, tragično ali i komično, tiho ali i uz puno glazbe i plesa! Festival vas poziva na predstave na koje slobodno možete pozvati prijatelje, dovesti obitelj jer  to su predstave koje nas raduju ili uzdižu, osnažuju ili potiču na nešto drugačije ali bolje, poručuje organizator.

Ulaz je slobodan, uz dobrovoljne donacije.

https://www.facebook.com/festivalkrskaz/


(D.H.F., 24.05.2017)