Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nene Mikulića 'E(k)lipsa'

Izložba E(K)LIPSA akademskog slikara Nene Mikulića, otvara se u utorak, 9. srpnja 2019. s početkom u 20,00 sati, u Galeriji Muzeja grada Splita, a moći će se razgledati do 1. kolovoza.
vrijeme: 09.07.2019.
mjesto: Muzej grada Splita
url: https://www.mgst.net/
 
Riječ autora:

„Na izložbi u Galeriji Muzeja grada Spita planiram izložiti 20tak slika i 15tak skulptura. Težište če biti na recentnim radovima nastalim 2018te i ove godine , a koji predstavljaju veliki zaokret u mom stvaralaštvu. Radi se o slikama na platnu sa figurativnom tematikom, uglavnom su na slikama ljudi slikani vrlo žustro u duhu neoekspresionizma. Također izlažem i nove skulpture u drvu, također u sličnom  stilu te nekoliko željeznih skulptura koje su nastale u proteklih par mjeseci.  Ove radove nisam nikada ranije izlagao u Splitu i jako sam  zaintrigiran mogućim reakcijama publike, a metalne skulpture praktički prvi put izlaze na svjetlo dana.

Otprilike jednu trećinu izložbe predstavljat će raniji radovi, slikoreljefne slike morske tematike  ili par ljubavnih „kopnenih“ slikoreljefa sa leptirićima u stomaku, osvajača sa cvijetom i slično, te nekoliko ranijih skulptura  duhovitih brkajlija, kupačica i brodova.“ - Neno Mikulić