Preskočite na glavni sadržaj

U Osijeku počeo 19. Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku

Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku počeo je u nedjelju u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, predstavom 'Tanz und drama AG' u izvedbi Kazališne grupe đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša.
vrijeme: 16.06.2019.
mjesto: Osijek
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/
Predsjednik Njemačke zajednice - Zemaljske udruge Podunavskih Švaba u Hrvatskoj i potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, Vladimir Ham, podsjetio je na otvorenju da Zajednica ovaj festival organizira po 19. put u Osijeku.


„Na festivalu će biti odigrano 29 predstava amaterskih kazališta, a riječ je o kazališnim grupama osnovnih i srednjih škola. Na festivalu sudjeluju kazališne grupe iz Hrvatske, Rumunjske, Poljske, Mađarske, Srbije , Njemačke i Rusije“, rekao je Ham izrazivši zadovoljstvo što festival „iz godine u godinu raste jer nastupa sve više sudionika“.


Za sudionike festivala u prijepodnevnim satima organizirane su i kazališne radionice glumačkih tehnika koje će voditi kazališni pedagozi. Festival traje do srijede, 19. lipnja, a financiran je sredstvima Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj i grada Osijeka. (Hina)