radionica, kolonija

Književno izvedbena radionica - Tijelo riječi


vrijeme: 10.04.2017. - 13.04.2017.
mjesto: Ivanićgradska 41a, Zagreb
organizator: Centar kulture na Peščenici - KNAP

Centar Kulture na Peščenici - KNAP poziva na sudjelovanje u književno izvedbenom ciklusu besplatnih radionica - Tijelo riječi, koji će se održati od 10. do 13. travnja 2017.
Ova inovativna, eksperimentalna i zanimljiva radionica bavi se istraživanjem odnosa književnog teksta i pokreta. Polaznici, uz mentorstvo voditeljica sami ili u manjim grupama stvaraju književni tekst i kratke /sekvence/koreografije/etide.
Motivi poezije različitih hrvatskih autora i autorica prelaze u opipljive objekte koji se koriste kako bi polaznici razvili vlastiti izvedbeno-tekstualni izričaj.
Također, u obzir se uzima i specifičnost lokacije i konteksta koji postaju ravnopravni čimbenici i utječu na proces stvaranja.
Radionica Tijelo riječi će se odvijati na različitim kvartovskim lokacijama i u samome Centru KNAP.

Prvi dio radionice održat će se u Domu za starije i nemoćne Peščenica gdje će se raditi s korisnicima Doma od 03. do 07. travnja 2017.
U obje faze radionice koristit će se isti motivi, ali će se razrađivati na različite načine.
Na kraju procesa, povezat će se svi polaznici i lokacije te stvoriti zajednička prezentacija, diskusija i nastaviti kreativni proces.

Pozivamo sve ljubitelje poezije, književnosti, plesa, pokreta i umjetnosti uopće da se prijave za besplatno sudjelovanje u radionici Tijelo riječi koja će se održati u Centru KNAP na
tel / 091 735 8695, e-mail / josipabubas@gmail.com ili centar@knap.hr

(L.V., 04.04.2017)

Tagovi: KNAP, radionica,