predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Zorana Bručića '25 godina poslije – Diploma za smrt'


vrijeme: 27.03.2017. 20:00
mjesto: Trg bana Josipa Jelačića 7/I
organizator: Društvo hrvatskih književnika

Predstavljanje nove knjige Zorana Bručića '25 godina poslije – Diploma za smrt' će se održati u ponedjeljak 27. ožujka 2017. , u Društvu hrvatskih književnika, s početkom u 20:00 sati.
Književno djelo “25 godina poslije – Diploma za smrt“ napisano u tri knjige, svojevrsni je nastavak na prethodni hit roman Zorana Bručića “Diploma za smrt“, koji je rasprodan u tri izdanja. Ova kriminalistička priča oslanja se na prethodni roman, ali je samostalno književno djelo koje zrcali društvenu stvarnost suvremenog Zagreba i Hrvatske u paralelnom svijetu podzemlja i stranputice.

Prema prošlom romanu Zorana Bručića snimljen je film i televizijska serija u režiji Živorada Tomića u kojemu su glumila brojna poznata lica kao što su; Filip Šovagović, Ranko Zidarić, Dejan Aćimović, Ksenija Pajić, Fabijan Šovagović, Ivo Gregurević, Zdenko Jelčić, Mladen Crnobrnja, Suzana Nikolić, Kruno Šarić i Ivo Krištof. Na promociji djela sudjelovat će brojni umjetnici i glumci iz filmske industrije, ali i likovni umjetnici koji time odaju hommage Zoranovom profesionalnom iskustvu u Prvoj aukcijskoj kući u  Hrvatskoj - Capitol Festival.

Zoran se, profesionalno vrlo aktivno bavio glazbom kao producent, tonski režiser, menadžer u kulturi, glazbenik, instrumentalist i skladatelj.

Književno djelo „25 godina poslije – Diploma za smrt“ - priča je o dvije generacije:  one mlade koja je podvojena u odluci napustiti svoju zemlju ili ostati i boriti se i tražiti svoje mjesto pod suncem i one starije, zrelije koja umjesto da mirno provodi svoje dane u kasnim pedesetima, mora se probuditi i vratiti se u aktivni život, lišen sigurnosti, spokoja i letargije i sukobiti se sa jednom od vodećih zločinačkih organizacija zagrebačkog podzemlja. Moderator promocije bit će poznati voditelj Mirko Fodor.
 

(L.V., 24.03.2017)