predavanje, tribina

Predavanje Ljiljane Marks 'O pripovijedanju na terenu: kako nastaju priče'


vrijeme: 20.03.2017. 18:30
mjesto: Mala dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb
organizator: Matica hrvatska

Odjel za književnost Matice hrvatske poziva na predavanje Ljiljane Marks 'O pripovijedanju na terenu: kako nastaju priče' koje će se održati u ponedjeljak, 20. ožujka, s početkom u 18:30 sati.

Dr. sc. Ljiljana Marks znanstvena je savjetnica u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu. Studij jugoslavistike i germanistike završila je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je i magistrirala i doktorirala. Kolegije iz područja folkloristike predaje na dodiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima u Zagrebu, Zadru i Dubrovniku. Aktivna je članica više domaćih i međunarodnih folklorističkih udruženja i suradnica na domaćim i međunarodnim znanstvenim projektima. Autorica je niza znanstvenih studija. Njezina knjiga Vekivečni Zagreb. Zagrebačke priče i predaje doživjela je tri izdanja (1994, 2002, 2010) te je nagrađena Nagradom grada Zagreba za znanost.

Osim znanstvenog, znanstvenopopularizatorskog, stručnog, priređivačkog, uređivačkog i predavačkog rada, dr. sc. Ljiljana Marks ima i višedesetljetno istraživačko iskustvo na terenima od Slavonije do Dubrovnika te će na predavanju povodom Svjetskog dana pripovijedanja ponešto od svoga bogatog iskustva podijeliti s publikom.


(L.V., 16.03.2017)