Preskočite na glavni sadržaj

Izložba studenata Novih medija (ALU Zagreb) u Galeriji Prozori

Galerija Prozori u Zagrebu najavljuje izložbu radova studenata diplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti, smjer Novi mediji. Izložba pod nazivom 'Prostor između' otvara se 25. ožujka u 19 sati. U sklopu izložbe, koja ostaje otvorena do 30. ovoga mjeseca, održat će se performansi i radionica.
vrijeme: 25.03.2019.
mjesto: Zagreb, Galerija Prozori, Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zapoljska 1

Izlažu: Sanja Bistričić, Filip Borelli, Valentina Butumović, Dora Fodor, Teuta Gatolin, Ivan Jamić, Iva Korenčić, Maja Rivić, Branimir Štivić, Sarah Toscano. 

'Ulazeći u lokalnu zajednicu te uspostavljajući kohezivne veze između knjižnice i njenih stanovnika autori preispituju mogućnosti i potencijale medija i njihovu društvenu ulogu. Javni prostor kojeg čine knjižnica i kvart postaju mjesto razvijanja ideja koje više ne leže internalizirane unutar njihovih metodologija, već omogućavaju komunikaciju i povratnu informaciju.' (iz predgovora Maje Flajsig)  

Performansi:
Filip Borelli „Spontana literarna vokalizacija“, svaki dan u 16 sati
Dora Fodor "Vidljivosti", 26. 3. u 16,30 sati
izvode: Dora Fodor, Ema Kani, Doroteja Nadrah, Eva Milković

Radionica „Knjižnica sjemena“
voditeljica radionice: Domina Delač, 28.3. u 18 sati
Radionica je organizirana u okviru rada Valentine Butumović, u suradnji s udrugom ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) s ciljem upoznavanja strategija i modela očuvanja sjemena koji su genetski arhivi otvoreni javnosti; radionica će pokriti pitanja o važnosti očuvanja sjemena tradicionalnih biljnih sorti, projektu Duštvene banke sjemena u organizaciji udruge ZMAG, kao i moguća praktična pitanja o funkcioniranju sjemenarskog knjižničkog arhiva i samom uzgoju biljnih vrsta sa sjemenom kao naravnom početnom točkom.

Mentorica: Andreja Kulunčić, umjetnička suradnica: Katerina Duda
Akademija likovnih umjetnosti Zagreb

https://www.facebook.com/events/294886671179860/