obavijest

Providenca večer u Pločniku


vrijeme: 18.01.2017. 19:00
mjesto: Međimurska ulica 21, Zagreb

Pločnik i Providenca pozivaju vas na 8. večer Providenca poezije, pjesme, kazališnog performansa, svirke uz gitaru, otvoreni mikrofon, DJ svirke s ploča, koja će se održati u srijedu, 18. siječnja, s početkom u 19:00 sati.
Providenca u novom prostoru Pločnika predstavlja osnivače Udruge Darka Turkovića i Nelu Servantes Pamuković, pjesnike, glazbenike, performere i izdavače. Izvođači spajaju svirku i pjevanje u duetu uz gitaru sa teatarskim izvođenjem poezije. Smjene Neline duhovitosti i Darkove ozbiljnosti, samozatajnosti, sve skupa uobličeno njihovom ljubavlju u stvarnom životu predstavlja zaokruženu kazališno-glazbenu izvedbu koja vam potakne sva vaše osjećaje i čula: sluha, vida, radosti, osmijeha, tuge, bola i potakne na razmišljanje. Svoj način prezentiranja poezije uobličili su u Poetry & Music Cabaret „Tica Nebeska i Brončani Oklop“.

U goste je pozvana Ljiljana Zeko, pjesnikinja koja oduševljava senzualnošću i erotičnošću svoje poezije, kao i načinom na koji je prenosi publici slikom djevojčice koja se budi skrivena u ženi. Cijelu večer oplemeniti će Zoran Kelava, pjesnik, glumac, muzičar, satiričar, jazz klarinetist posebnog izričaja i izrazite osobnosti koji svojom izvedbom iznenađuje i oduševljava publiku.

Tijekom večeri ćemo i najaviti predstojeći natječaj za duhovitu i satiričnu poeziju čiji će finalisti primiti nagrade i nastupiti u Pločniku na večeri „Providenca Stand up Poetry“.

Ukoliko vam večer bude neobična i iznenađujuća, nemojte brinuti „jer pjesnici su čuđenje u svijetu“!

(L.V., 12.01.2017)