smotra, revija

Počinje 3. Međunarodni glazbeni festival 'Crikvenica'


vrijeme: 06.09.2016. - 09.09.2016.
mjesto: Crikvenica, različite lokacije

Crikvenica je domaćin trećega po redu Međunarodnoga glazbenoga festivala 'Crikvenica' koji se održava od 6. do 9. rujna, a predstavit će folklorne skupine, limenu glazbu i zborove iz svijeta i Hrvatske.
Članovi folklornih skupina, limenih glazbi i zborova dolaze iz Italije, Irana i Hrvatske, a u centru Crikvenice će prezentirati svoje narodne običaje, muške i ženske narodne nošnje te pjesme i plesove karakteristične za kraj iz kojega dolaze. Pridružit će im se i članovi nekih od domaćih KUD-ova i glazbenika.
Zanimljivi izvorni plesovi i pjesme, zvukovi tradicijskih glazbala i živopisne nošnje će nam zvukom, slikom i pokretom ispričati priče o kulturno-povijesnome bogatstvu i promovirati različitosti među narodima.
 
U utorak, 6. rujna, će na pozornici u centru Crikvenice nastupati Gruppo stabile "MARIA DI PIERRO" Basilicata, Italija (folklorna grupa), vokalna grupa "SU CONCORDU BANARESU" (Sardinija, Italija), folklorna grupa "Nishtman" iz Irana, folklorna grupa "A MUSETTA" (Sicilija, Italija) te tri kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske: "Vatroslav Lisinski" (Crikvenica), "Bribir" i "Dr. Antun Barac" (Grižane).
Predviđeno je da nastupi počnu u 18 i traju do 21:30 h.
 
U petak, 9. rujna, će u 17:30 h Crikvenicom proći velika povorka sudionika, a nastupi na Trgu Stjepana Radića kreću u 18 i traju do 20:30 h. Posjetitelje će toga dana zabavljati folklorna grupa "A MUSETTA" (Sicilija, Italija), folklorna grupa "Nishtman" iz Irana, Coro "Di Loiri" (zbor sa Sardinije), vokalna grupa "SU CONCORDU BANARESU" (Sardinija, Italija) te KUD "Sloboda" (zbor iz Hrvatske).
 
U slučaju lošeg vremena, svi će se nastupi održati u Hotelu "Omorika" u Crikvenici.
 


 

 
 
 
 
 
 
 

(L.V., 05.09.2016)