izložba

'Tradicija u suvremenom kontekstu' u Greti


vrijeme: 05.09.2016. 20,00
mjesto: Zagreb; Greta, Ilica 92

Izložba 'Tradicija u suvremenom kontekstu', otvara se danas, 05. rujna, s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Greti. Na izložbi će biti  prikazani radovi 17 hrvatskih i francuskih umjetnika koji su nastali na sedmodnevnoj rezidenciji u Vugrovcu.

Dio radova prilagođenih za vanjski prostor bio je prikazan 2.09.2016. na Gornjem gradu (Šetalište Stross i Park Bele IV).

Izložba 'Tradicija u suvremenom kontekstu' peta je u nizu izložbi zajedništva umjetnika iz Francuske i Hrvatske koji su tijekom  četiri godine suradnje, kroz izložbe stvarali nove vrijednosti. Svaki put iznova propitujući prostor osobnog umjetničkog kretanja. Jedan dio umjetnika je  tijekom sedam dana rezidencije stvarao Land Art i Site specific uratke u impresivnom prirodnom krajoliku Donjeg Vugrovca okruženi kulturnim spomenicima iz 18. st. dok se drugi dio umjetnika predstavio 'klasičnim' medijem (slikarstvo, skulptura i crtež) u zatvorenom, galerijskom prostoru.

Izlažu četvero francuskih ( Marie Dekerle, Mio Hanaoka, Vanessa Ancelot i Anthony Chatain ) i trinaest hrvatskih likovnih umjetnika ( Krunislav Stojanovski, Vesna Šantak, Toni Franović, Danko Friščić, Renata Ladović Meštrović, Zvjezdana Jembrih, Davor Mezak, Vedran Karadža, Lovro Lapuh, Duje Medić, Paula Banić, Nina Iris Bešlić i Iris Bondora.)

(M.K., 05.09.2016)