festival

Svjetska i hrvatska filmska produkcija na 21. Splitskom filmskom festivalu


vrijeme: 10.09.2016. - 18.09.2016.
mjesto: Split

Međunarodni festival novog filma - 21. Splitski filmski festival, počinje 10. rujna, a tijekom devet dana bit će prikazana recentna svjetska filmska produkcija te nekoliko premijera hrvatskih filmova, najavili su u četvrtak u Splitu organizatori festivala.

Do 18. rujna  publika će u Splitu moći pogledati već prikazivane i nagrađivane filmove s festivala u Rotterdamu, na Berlinaleu i u Cannesu, ali i one s manje poznatih svjetskih festivala.
 
Program je podijeljen na osam sekcija i to Konkurencija dugometražni, Konkurencija kratkometražni, Forum, Libido, Frame Extended, Odrazi / Reflections, Hrvatski film (dugi i kratki metar) i Posebni program.
 
Službeni će program biti upotpunjen radionicama, prezentacijama i predavanjima koji će se posebno fokusirati na temu ovogodišnjeg izdanja festivala - samovažnost.
 
Obilježavanje 21. obljetnice Splitskog filmskog festivala počet će već danas, a u tjedan dana bit će prikazan izbor najznačajnijih filmova prošlih festivalskih izdanja. Večeras u 20,30 sati u Bačvice Cinema bit će prikazan film "Rika" (Roar, SAD, 1981./2014. ) koji je označen kao najopasnije ostvarenje ikada snimano. Producent i redatelj Noel Marshall, njegova supruga, glumica Tippi Hedren (Ptice), njihova djeca i Melanie Griffith, jedanaest su godina živjeli, jeli i spavali u društvu lavova, tigrova, geparda i jaguara. (Hina)

(R.P.B., 02.09.2016)