radionica, kolonija

Nova sezona radionica umjetničkih knjiga


vrijeme: 03.09.2016. 10:30-18:00
prijava: 2.9.2016..
mjesto: Zagreb

BookArt Sesije (jednodnevne radionice umjetničkih knjiga) nastavljaju se održavati svake subote, od 10:30 - 18:00. Prva radionica će se održati u subotu, 3. rujna , a upisi traju do 2. rujna.
Jednodnevna radionica je intenzivno upoznavanje sa nekoliko vrsta uveza i uvod je u umjetnost knjige na praktičnoj razini.

Osim jednodnevnih, u rujnu će započeti i dvomjesečne grupe koje će se baviti bookartom te Intenziv za one koje žele intenzivniji rad na umjetničkim knjigama (ako želite više informacija o tome, pošaljite mejl na companyofbooks@gmail.com)
Umjetnost knjige (bookart) je likovna forma sve više zastupljena u suvremenom likovnom izričaju te mnogi suvremeni svjetski umjetnici eksperimentiraju sa formom te je uključuju u svoj opus. I kod nas postoji sve veća zainteresiranost ali i premala informiranost o tome što je ustvari umjetnost knjige. Ova radionica pokušava to ispraviti.

IRENA FRANTAL završila Akademiju Likovnih Umjetnosti u Zagrebu te (kao jedina u Hrvatskoj) specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, UK 2010. (MA Book Arts). Sudjelovala na brojnim grupnim izložbama u svijetu i kod nas; imala je dvije samostalne izložbe umjetničkih knjiga u Zagrebu; surađuje sa umjetnicima na projektima iz umjetnosti knjige. Sudjeluje na sajmovima umjetničkih knjiga u Velikoj Britaniji. Njene knjige se nalaze u brojnim kolekcijama u Europi. Održava Bookart Sesije od 2013. koje promiču stvaralaštvo u području umjetnosti knjige te šire svijest o toj jedinstvenoj i uzbudljivoj umjetničkoj formi.

Kontakt i dodatne informacije na companyofbooks@gmail.com


(L.V., 29.08.2016)