Preskočite na glavni sadržaj

'Kazalište za mene' u Kulturnom centru Dubrava

U srijedu, 17. listopada, predstavljen je projekt 'Kazalište za mene – participativna kultura predgrađa' koji, uz sufinanciranje Europske unije kroz Europski socijalni fond, provodi Narodno sveučilište Dubrava.
vrijeme: 17.10.2018.
mjesto: Zagreb, Narodno sveučilište Dubrava, Kulturni centar, Dubrava 51 a
url: http://www.ns-dubrava.hr/

Cilj ovog  projekta jačanje je socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine, omogućavanjem sudjelovanja u aktivnostima dubinskog razumijevanja kazališnih procesa.

Ali pošto nije sve samo u kulturi moramo napomenuti da je vrijednost projekta 384.000 kuna, od čega 326 tisuća osigurava Europska unija, a ostatak hrvatsko Ministarstvo kulture. I zbog tog koncepta su sudionici projekta itekako profitirali. Voditeljica projekta gđa Sandra Banić Naumovski istaknula je: “To nam omogućava da cijeli projekt provedemo besplatno za sve one koji nam se odluče pridružiti i sudjelovati u programima koje projekt obuhvaća”.  O aktivnostima unutar projekta i svemu onome u čemu će sudjelovati svi koji se priključe govorili su Iva Lehunšek Panić, Bruno Margetić, Ljiljana Grabar i općepoznati Mario Kovač, također kao članovi projektnog tima koji će provoditi aktivnosti od sudjelovanja u kreiranju kazališnih predstava do osnova digitalne fotografije upotrebom pametnih telefona i drugih zabavnih aktivnosti.

Nakon općenitog predstavljanja projekta i radionica koje će se u sklopu njega provoditi te modela prilagodbe kazališnih predstava slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim gledateljima, održan je i svečani domjenak za sve sudionike. Ova zabavna večer, nastavljena je odličnom predstavom “Pozdrav iz Remetinca” naših poznatih komičara Davora Dretara i Vida Baloga koja je bila tehnički adaptirana za slijepe, slabovidne, gluhe i nagluhe gledatelje koji su u njoj uživali.

Projektne aktivnosti odvijat će se sve do 27. veljače 2019. godine, a još uvijek ima mjesta za sve koji se žele uključiti u kreativne radionice snimanja i fotografiranja pametnim telefonima, kreativne kazališne radionice, kazališne predstave, tribine s kazališnim glumcima i radionice kreativnog pisanja.

Poziv na sudjelovanje:

Ako ste navršili 55 godina ili više, Narodno sveučilište Dubrava poziva vas da se uključite u programske aktivnosti projekta Kazalište za mene - participativna kultura predgrađa.

Projektne aktivnosti uključuju:

• Kreativne radionice snimanja i fotografiranja pametnim telefonima u trajanju 5 dana. Sva potrebna oprema na radionici osigurana, uključujući pametni telefon.

  Kreativna kazališna radionica neposredno prije predstave, nazočenje kazališnoj predstavi i razgovor s kazališnim glumcima nakon predstave.

  Radionica kreativnog pisanja.

Prijava za sudjelovanje: slanjem e-poruke na info@kazalistedubrava.hr, koja mora sadržavati ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona te naznaku projektnog ciklusa u kojemu se želi sudjelovati ili telefonom na broj 01 2050 030. Sudjelovanje u projektu je besplatno, a broj sudionika po projektnom ciklusu je ograničen.