Preskočite na glavni sadržaj

Revija filmova s Vukovar Film Festivala u kinima Cinestar

U okviru revije Vukovar Film Festivala (VFF), koja će se održati od 20. do 26. rujna u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, prikazat će se neki od najboljih filmova s ovogodišnjeg, dvanaestog izdanja festivala za kojeg organizatori ističu da je bio jedan od najkvalitetnijih dosad.
vrijeme: 20.09.2018.
mjesto: Zagreb, Osijek, Rijeka
url: https://hr-hr.facebook.com/vukovarfilmfestival/

"U samo četiri dana prikazani su brojni nagrađivani filmovi europske i svjetske kinematografije među kojima se posebno ističe japanski 'Obiteljske veze' redatelja Hirokazua Koreede koji je ove godine na filmskom festivalu u Cannesu pobrao hvalospjeve kritike i publike te kući otišao sa Zlatnom palmom", podsjećaju s VFF-a.
 
Taj  japanski kandidat za Oscara bio je na vukovarskom festivalu jedan od najgledanijih filmova i jedan je od onih koji su odabrani za reviju u multipleksima CineStar.
 
Prikazat će se i rumunjski kandidat za Oscara "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari" Radua Judea, osvajač vukovarskog 'Zlatnog šlepa', kao i pobjednik festivala u Karlovym Varyma.
 
U tom svom najnovijem filmu jedan od najcjenjenijih europskih redatelja današnjice ponovno stavlja naglasak na grijehe prošlih generacija koje još uvijek zagađuju društvo.
 
Na programu revije su i talijanski film "Dogman" redatelja Mattea Garronea, u kojemu je glavnu ulogu ostvario Marcello Fonte koji je na festivalu u Cannesu proglašen najboljim glumcem te njemački "Ples između redova" Thomasa Stubera, za koji je glavni muški lik Franz Rogowski osvojio prestižnu nagradu njemačke filmske akademije, a redatelj nagradu Ekumenskog žirija.
 
Na Berlinaleu je pozornost privukao i film "Styx" Wolfganga Fischera koji je osvojio tri nagrade, među ostalima i onu Ekumenskog žirija u sekciji Panorama. To je hvaljena drama o ženi koja odlazi na odmor svojom jedrilicom i putem nailazi na imigrante koji se nalaze u životnoj opasnosti.
 
Bit će tu i romantična drama "Na plaži Chesil" Dominica Cookea u kojem je glavnu ulogu ostvarila do sada tri puta nominirana za nagradu Oscar, Saoirse Ronan, dok se kao "posebna filmska poslastica" najavljuje "Klimaks" Gaspara Noea koji je u Cannesu privukao iznimnu pozornost publike i kritike. (Hina)