radionica, kolonija

Radionica: Održiv pristup digitalnoj kulturnoj i znanstvenoj baštini: Tezaurusi i normativi


vrijeme: 28.06.2016. 10:00
mjesto: Knjižnica Instituta za etnologiju i folkloristiku, Šubićeva 42/5. kat.
organizator: Institut za etnologiju i folkloristiku

Institut za etnologiju i folkloristiku vas poziva da se prijavite za sudjelovanje na radionici 'Održiv pristup digitalnoj kulturnoj i znanstvenoj baštini: Tezaurusi i normativi' koja će biti organizirana u okviru DARIAH-EU projekta Humanities at Scale te uz potporu IEF-ovog projekta Nematerijalna baština i digitalna humanistika, koja će se održati 28. lipnja, s početkom u 10 sati.

Radionica je namijenjena humanističkoj znanstvenoj zajednici kao i djelatnicima iz kulturnih ustanova (arhivi, knjižnice, muzeji i sl.) kojima su tezaurusi i normativni zapisi nužni za organizaciju znanja i  informacija općenito, a neizostavan su segment u virtualnom semantičkom okruženju. 

Predavači i voditelji radionice bit će: Marco Racitti, Irena Kolbas, Ana Knežević Cerovski i Kristijan Crnković.

Organizatori mole da se na radionicu prijavite što prije, a najkasnije do 23. lipnja putem linka http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=8f9u24bd kako bi mogli unaprijed predvidjeti i organizirati tematske radne skupine, osigurati dovoljan broj računala i ostalu tehničku infrastrukturu te pripremiti potvrde o sudjelovanju na radionici.

(L.V., 09.06.2016)