festival

Međunarodni festival 'Spring in Kvarner' u Crikvenici


vrijeme: 03.06.2016. 20,30 h
mjesto: Crikvenica

Međunarodni glazbeni festival 'Spring in Kvarner' održat će se u petak, 3. lipnja, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, s početkom u 20,30 sati. Festival nudi zanimljiv glazbeni program, u kojemu će sudjelovati otprilike 140 izvođača okupljenih u folklorne i plesne skupine i zborove, koji dolaze iz Poljske i Bugarske.
 
Otprilike 140 izvođača okupljeno je u folklorne i plesne skupine i zborove, a dolaze iz Poljske i Bugarske.
 
Svojim će nastupima posjetiteljima Crikvenice večer uljepšati zbor "Dobrudzhanski zvutsi" i "Dance Club Beli Brezi" iz Bugarske te Team Song and Dance "Poloneziaki" i Ballroom Dance Team "Tanto" iz Poljske.
 
Mješoviti zbor "Dobrudzhanski zvutsi" - Dobrich, jedan je od veterana koralnih amaterskih umjetničkih aktivnosti u Bugarskoj, osnovan 1901. godine, a s njegovim radom povezana su imena istaknutih bugarskih dirigenata. "Dance Club Beli Brezi" okuplja bugarske zaljubljenike u ples, a slove kao najbolja plesna skupina u svojoj zemlji, koja nastupa s preko 20 različitih bugarskih kola.
 
Folklorna skupina "Poloneziaki" iz Poljske predstavit će, među ostalim, program "Poziv na Polonezu", tradicionalni poljski ples.
 
Plesna skupina "Tanto" će se u Crikvenici predstaviti dvjema koreografijama: "Rhythm" i "In the seaside disco".
 
Veliki i mali članovi ovih skupina sudjelovali su na brojnim festivalima i događanjima diljem svijeta, a svoju će ljubav prema tradiciji, kulturi i umjetničkom izražavanju kroz ples, pokret i pjesmu s radošću podijeliti s posjetiteljima Rivijere Crikvenice.
 


(R.P.B., 01.06.2016)