Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe fotografija JL Companie 'Grandma's Boys' u Puli

U četvrtak, 6. rujna, u 20,30 sati, u HUIU galeriji će se otvorenje izložbe fotografija njemačke umjetnice Jule Lucije Companie 'Grandma's Boys', kojom ova galerija nastavlja ciklus promoviranja mladih umjetnika i umjetnica iz Europe.
vrijeme: 06.09.2018.
mjesto: Pula; HUIU galerija
url: http://www.huiu.hr/
 

Jule Lucija Companie iz Njemačke završila je akademiju BTK - Hochschule für Gestaltung i apsolventica je diplomskog studija na Bergische Universität Wuppertal.

 
Autorica o izložbi: „Ovo je bila jednostavno prilika za nekolicinu prijatelja da isprobavaju tematske ženske odjevne predmete. Za mene je nevjerojatno da neki od njih nisu nikada isprobali ruž za usne. Zašto mi kao žene možemo mijenjati svoji izgled na toliko načina bez da razmišljamo o negativnim reakcijama, a muškarci imaju samo nekoliko opcija. Glupo je očekivanje da se mala djeca moraju igrati različitim igračkama ili nositi različite boje samo zbog njihove seksualnosti. Ne reci – ne, ti si dječak, to je samo za djevojčice – kada vidiš zvijezde radosnice u njihovim očima … i obrnuto. Momcima je bilo zabavno igrati se stvarima moje bake, u obliku eksperimenta što bi oni odabrali i učinili / još bolje kako bi to učinili… Ne treba mnogo da se dva puta promisli i kaže ženama i muškarcima da su slobodni nalaziti zabavu u stvaranju svog osobnog izgleda.“

 

Otvorenje izložbe: 06.09. 2018. u 20.30 sati. Izložba traje do 25.9.2018.