Preskočite na glavni sadržaj

Tri nastupa Jakova Labrovića na festivalu MOVE IT! i Balancing the City rezidenciji u Kopenhagenu

Jakov Labrović, suvoditelj suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 iz Splita, završava  jednomjesečnu 'Metropolis' rezidenciju u Kopenhagenu s work-in-progress prezentacijom instalacije 'Balancing the City' i dva nastupa na festivalu urbane umjetnosti MOVE IT.
vrijeme: 03.09.2018.
mjesto: Danska; Kopenhagen
url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/
 

Jakov Labrović od 10. kolovoza boravi na jednomjesečnoj rezidenciji „Balancing the City“ s kojom je započeo istraživanje za novu produkciju ROOM 100 u formi instalacije u javnom prostoru. Nakon 26 dana samostalnog istraživanja, 52 radne sesije, 10 radionica s umjetnicima Bo Madvig, Signe Løve Anderskov, Helene Lundbye Petersen i Mille Lundt Jakov Labrović 3. rujna izvest će work-in-progress prezentaciju instalacije u tvornici PrØvestenen.

Kroz instalaciju „Balancing the City“ Jakov istražuje kako ljudsko tijelo i dijelovi ljudskog tijela mogu uspostaviti ravnotežu s i u različitim materijalima kao što su pijesak i zemlja. Instalaciju „živih“ skulptura u javnom prostoru izvode Jakov Labrović i Antonia Kuzmanić uz eksperimentalnu elektronsku glazbu Davora Gazde.

Jakov Labrović na rezidenciju je pozvan od strane Københavns Internationale Teater i Metropolis umjetničke platforme za razvoj kreativnog grada koji suvremenu izvedbenu umjetnost izmiče iz tradicionalnih kazališnih okvira i dovodi je u javni prostor – kroz „Balancing the City“ rezidenciju suvremena cirkuska umjetnost kontekstualizira se kroz prostor, arhitekturu i kretanje grada.

Osim work-in-progress prezentacije, Jakov Labrović 1. i 3. rujna izvodi svoj kratki showcase na festivalu urbane umjetnosti MOVE IT!. MOVE IT! festival posvećen je umjetnosti suvremenog cirkusa i plesa te parkouru i skateu, a ovogodišnji program čini 17 performansa i 19 radionica. 1. rujna Jakov Labrović izveo je showcase na akademiji za suvremeni cirkus AFUK-AMoC, dok će 3. rujna showcase izvodi na mostu Islandsbrygge.