predavanje, tribina, susret, performans

Bubnjevi kulture - Policijsko nasilje


vrijeme: 02.06.2016. 20:30
mjesto: Klub Mochvara, Trnjanski nasip bb

Udruženje studenata filozofije i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju na prvi događaj ciklusa Bubnjevi kulture, koji će se održati 2. lipnja 2016. godine, s početkom u 20:30 sati, u klubu Močvara, pod naslovom Policijsko nasilje
Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu.

Pod naslovom »Policijsko nasilje« razmatrat će se odnos slobode i opresivnog policijskog režima koji se sve češće ispoljava u prekomjernom korištenju fizičke sile. Može li se govoriti o slobodi pod težinom policijske palice? Može li se policijsko nasilje opravdati u ime očuvanja slobode? Ta, a i druga pitanja odnosa slobode i policije tematizirat će se na drugim Bubnjevima kulture ne samo kroz razgovor, već i kroz performans kojim će se nastojati prikazati eksplicitni napad represivnog aparata na um, pravdu i slobodu.

Gostujući moderator rasprave je kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a performans »Napad na policijsku stanicu« će izvoditi ekperimentalna studentska grupa s Filozofskog fakulteta.

(L.V., 30.05.2016)