Preskočite na glavni sadržaj

Druženje s piscima i ilustratorima u lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu

Za kraj školske godine, Ibis grafika u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien i Arheološkim muzejom u Zagrebu, organizira druženje s piscima i ilustratorima iz projekta Naša mala knjižnica, te dobitnikom britanske nagrade za ilustratora godine Axelom Schefflerom. Druženje nazvano 'Tko to viri iza stabla?… ili postoji li čarabaralo kojim detektiv Oskar u Groznoj šumi može pronaći Grubzona?' će se održati 16. lipnja, od 10 do 13 sati, u lapidariju Arheološkog muzeja.
vrijeme: 16.06.2018. 10-13 h
mjesto: Zagreb; Lapidarij Arheolopkog muzeja
Publika će sljedeće subote imati priliku upoznati ilustratora iz čijeg kista potječu Grubzon i popularni div Jura, Zog, Superglista i Ružna petorka. Uz Axela Schefflera, na pozornicu u lapidariju Arheološkog muzeja, stat će i posebni gosti – slovenski pisci i ilustratori čiji su radovi i tekstovi objavljeni u sklopu projekta Naša mala knjižnica. Iz Slovenije tako stižu: Jana Bauer, autorica knjige Strašna vila i divlja zima, Ida Mlakar i Zarja Menart (Čarabaralo), te Andrej Rozman Roza i Ana Košir (Kako je Oskar postao detektiv) koji će publici predstaviti svoje knjige i projekt Naša mala knjižnica. Ovaj međunarodni projekt, pokrenut je s ciljem poticanja čitanja i suradnje između europskih država, a od kraja 2017. u njega je uključena i Hrvatska, koju u projektu zastupa nakladnik Ibis grafika.

Program u lapidariju Arheološkog muzeja vodit će Srebrenka Peregrin, profesionalna pripovjedačica i edukatorica, a uz gostovanja autora I ilustratora, posjetitelje očekuju:
•  dječje predstave
•  nagradne igre
•  fotografiranje s Grubzonom
•  potpisivanje knjiga
•  prodaja knjiga, DVD-a i igračaka

U zabavnom dijelu programa, očekuju nas i nastupi polaznika Dječjeg vrtića Medveščak, koji će izvesti dvije predstave nastale prema popularnim literarnim predlošcima kreativnog dvojca Donaldson –Scheffler. Nakon druženja u Zagrebu, Axel Scheffler gostovat će u Šibeniku na Međunarodnom dječjem festivalu i 12. Sajmu dječje knjige.

U slučaju kiše subotnje druženje održat će se u Galeriji AMZ-a, Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb.