radionica, kolonija

Radionica 'Uvod u pisanje glazbenog softvera'


vrijeme: 04.03.2016. 18:00 sati
mjesto: Bacači Sjenki, Martićeva 44/II, Zagreb

U petak, 4. ožujka, u 18 h u prostorijama umjetničke platforme Bacači sjenki, skladatelj Stanko Juzbašić održat će u suradnji s Bacačima sjenki glazbeno-informatičku radionicu pod nazivom 'Uvod u pisanje glazbenog softvera'. Radionica će biti realizirana u okviru projekta 'Kultura pisanja umjetničkog glazbenog softvera'.

Iz službene najave:

"Kako računalo svira? Gdje prestaje račun, a počinje zvuk? Tko kime upravlja, čovjek strojem ili stroj čovjekom? Koliko je izlišnog znanja, novca ili tuđeg rada potrebno da bi računalo prosviralo?
 
U okviru projekta "Kultura pisanja umjetničkog glazbenog softvera" skladatelj Stanko Juzbašić u suradnji s Bacačima sjenki pokreće prvu glazbeno informatičku radionicu pod nazivom "Uvod u pisanje glazbenog softvera". Danas računala obavljaju i sofisticirane glazbene zadatke, dotle da smo gotovo zaboravili to promišljati. Međutim iza svakog računala stoji program, a iza programa stoji čovjek koji ga je napisao i time nešto htio reći. Uz okvirno poznavanje računalnog jezika C u mogućnosti ste sudjelovati u sažetoj i uzbudljivoj radionici koja vas vodi kroz povijest i osnovne tehnike računalnog zvuka i glazbe."
 
Broj polaznika: najviše 10.

Uvjet pohađanja radionice: poznavanje jezika C.

O voditelju radionice:

"Stanko Juzbašić (Zagreb)

Samostalni umjetnik, glazbenik, skladatelj, intermedijalni umjetnik i pisac softvera. Po završenom studiju elektrotehnike i portugalskog jezika i književnosti posvećuje se autorskom radu na području zvuka, glazbe, kazališta i glazbene informatike. Skladao je originalnu glazbu za više od 60 glazbeno scenskih uprizorenja u zemlji i svijetu. Dobitnik više kazališnih i glazbenih nagrada. 1996/97 Fulbrightov stipendist na Columbia University Music Department u New Yorku. 1995-2002 suradnik pedagog na Moving Academy for Performing Arts u Berlinu. 2005/06 predavač kolegija "Oblikovanje zvuka" na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Udruge Bacači sjenki."

(L.V., 01.03.2016)