izložba

Greetings from the next place


vrijeme: 18.12.2015. - 16.01.2016.
mjesto: Zagreb; Caffe &TD, Savska 25

Izložba pod nazivom 'Greetings from the next place' autora Azre Svedružić i Demirela Pašalića otvara se danas, 18. prosinca, u prostoru Caffe-a &TD, a moći će se razgledati do 16. siječnja 2016.

Kuda bih pošao, kada bih mogao ići, tko bih bio kada bih mogao biti, što bih rekao kada bih imao glas, tko govori ovo, tvrdeći da sam to ja? Odgovorite jednostavno, neka netko odgovori jednostavno. (Samuel Beckett: Tekst nizašto)
 
Deskripcija putovanja. Artefakti bijega. Kartografija nestajanja ljudi. Drugih ljudi, onih ljudi, nekih tamo ljudi, onih koji nisu mi, onih koji nisu kao mi, drugačijih ljudi, Drugih ljudi. Ali od Drugih ne dijeli nas ponor, od sudbine drugog dijeli nas tek klik tastature. Apsurd je zbilja igre koju živimo.
Sve što je izvana, vidljivo je; ono što je iznutra skriveno je, sačuvano za poslije, odloženo sa strane, zatvoreno da se otvori na nekom boljem, sljedećem mjestu. Mi mapiramo tu unutrašnjost, spajamo misaone točke, razmičemo slike i izlažemo:
- album s otiscima napuštenog života
- konzervirane osjećaje, hermetički zatvorena sjećanja na same sebe
- i put od doma koji nestaje do granica što se urezuju u kožu.
 
Pozdrav sa sljedećeg mjesta, čovjek uzvikuje, a mi zovemo sve da nam se pridruže u razmjeni i čuvanju osjeta, mirisa, uspomena i pamćenja za sve druge i druge, za sve bjegunce, izbjegle, nevidljive, nepotrebne, suvišne, apatride, ljude bez doma, ilegalne ljude. Ovo je izložba o onome što ostaje kada se ode, što nestaje kada nas nema, ovo je priča o međuvremenu i međuprostoru svih putnika zaustavljenih na razmeđi njihova utopijskog svijeta. Azra Svedružić & Demirel Pašalić

 

(M.K., 18.12.2015)

Tagovi: caffe &td