koncert

'Auguste' akustično u Rockmarku


vrijeme: 15.12.2015. 19 h
mjesto: Zagreb; Rockmark, Berislavićeva 13

Tjedan dana nakon proslave 150. Akustike uz Luce u riječkom Tunelu, stiže novo akusticiranje - u utorak, 15. prosinca, u zagrebačkom Rockmarku uz 'Auguste'. Početak Akustike je u 19 sati, a ulaz je slobodan!

Skupina koja je već nekoliko puta bila dio Akustika programa, ponovno se vraća na pozornicu zagrebačke glazbene knjižare, a ovom prilikom sa sobom donose hvaljeni i nedavno objavljeni debitantski album "Sve što je nekada bilo važno", koji će predstaviti u akustičnom izdanju.
 
Gordana Marković i Ivana Lulić dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste svoju zajedničku glazbenu priču započinju 2012. godine. Nakon niza nastupa, projekata i suradnji, počinju stvarati autorsku glazbu, a duo se ubrzo širi na bendovsku postavu - dolaskom bubnjara Jerka Jurina i Tomislava Leke na klavijaturama te Marka Radića na bas gitari.
 
Prva autorska pjesma s kojom su se predstavile publici je singl "Ona", koju je producirao Tomislav Šušak (Vatra, Skaut), dok su mastering napravili Jura Ferina i Pavle Miholjević iz Svadbasa. Već debitantski singl donio je zamijećeni rezultat, a nakon njega uslijedili su singlovi "Magla", "Budiš more" te nedavno objavljeni "Sjajim". Tom pjesmom su najavile i izlazak albuma prvijenca "Sve što je nekada bilo važno", također snimljenog u suradnji sa Šuškom.

(R.P.B., 15.12.2015)