projekcija

Posljednje ovogodišnje Kratke slike: 'Delta – obilje umjetnosti'


vrijeme: 17.12.2015. 19,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar SC, Savska 25

U četvrtak, 17. prosinca, u 19,30 sati, na programu Kratkih slika u MM centru bit će prikazan film Marina Lukanovića 'Delta – obilje umjetnosti', koji je osvojio nagradu ArTVision za najbolji dokumentarni film u sklopu programa 'Giornate degli autori' na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Ulaz na program je besplatan!

Film govori o Delti 5, kolektivu devetero umjetnika koji dijele zajednički radni prostor takozvane Ivex zgrade u samom centru Rijeke. Nezavidna, no ipak uzbudljiva pitanja života i rada umjetnika, nadahnuće okoline, svakodnevna dinamika dijeljenog prostora s kolegama, kontakt s publikom, neizvjesnost budućnosti zgrade u kojoj se cijeli prostor nalazi (gradski urbanisti su prostor predodredili za novi gradski centar) pet je ključnih pitanja kojima se ovaj rad bavi.
 
Film je, kako stoji u obrazloženju, nagrađen „za precizno i dobro istraženo dokumentiranje života i rada skupine mladih hrvatskih umjetnika, predstavljanje njihove pozicije u zemlji i njihove uloge kao intelektualaca u društvu… film krasi odlična režija podržana znalačkim odabirom u fotografskom i scenografskom polju, što je dodana vrijednost oštrom i preciznom scenariju.”
 
Na projekciji u MM-u sudjelovat će i redatelj Marin Lukanović, filmolog, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, koji je dvadesetak godina aktivan u radu s mladim kreativcima u neformalnoj i formalnoj edukaciji.
 
Program se realizira u suradnji projekata Kratke slike i Nes(a)vršene strukture. Više informacija potražite na www.sczg.unizg.hr i na Facebook stranici.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 15.12.2015)