obavijest

Muzej iluzija i UNICEF otvaraju Muzej realnosti


vrijeme: 14.12.2015. - 15.12.2015.
mjesto: Zagreb; Muzej iluzija, Ilica 72

Povodom 69. rođendana UNICEF-a, U Muzeju iluzija, na dva dana, 14. i 15. prosinca, otvara se Muzej realnosti, prvi takve vrste u svijetu.

U Muzeju realnosti posjetitelji će moći osjetiti kako je 'izgubiti tlo pod nogama' uslijed razornog potresa, ući u najveći izbjeglički kamp na Bliskom istoku, zamijeniti „uloge“ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima te saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci. Namjera je posjetiteljima pružiti interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na svijet u kojem živimo, razbija predrasude i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
 
Virtualna stvarnost, optičke iluzije, instalacije i hologrami samo su neki od "eksponata" koji će se ovom prilikom koristiti kako bi nas odmaknuli od pretpostavki i prikazali nam stvarnost umjesto iluzija. Također, posjetitelji Muzeja moći će saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.
 
Muzej realnosti otvorit će UNICEF-ove ambasadorice Maja Vučić i Bojana Gregorić Vejzović, a posjetiteljima će vrata Muzeja, uz slobodan ulaz, biti otvorena 14. prosinca od 12 do 22 sata i 15. prosinca od 9 sati do 22 sata.

(M.K., 11.12.2015)