Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu domaćim umjetnicima / umjetnicama te umjetničkim kolektivima na rezidenciju 'Otočka veza' u Danskoj

BIRCA iz Bornholma (Danska), u suradnji s Fondom za druge / Dominom i S.E.A. (Umjetničko–ekološka multimedijalna platforma na otoku Silbi) iz Hrvatske, organiziraju rezidencijalni program razmjene hrvatskih i danskih umjetnika/ca. Razmjena uključuje dva tjedna rezidencijalnog boravka na otoku Bornholmu u Danskoj u rujnu 2018., a za danske su umjetnike osigurana dva tjedna boravka na otoku Silbi u Hrvatskoj u lipnju 2018. Prijave na rezidenciju se primaju do 19. ožujka 2018.
prijava: 19.03.2018
mjesto: Danska
url: http://www.birca.org/

BIRCA je fokusirana na umjetničke organizacije i kolektive koji djeluju u području plesa, performansa i crossovera, a koji žele istražiti stvaranje u kontaktu s prirodom te utjecaj mirnog otočkog okoliša na umjetnički izričaj.
 
Uvjeti i logistika rezidencija:
- Do 3 osobe u okviru jedne prijave mogu sudjelovati u rezidencijalnom programu;
- Umjetničke forme koje ćemo ovim pozivom podržati: suvremeni ples i performans;
- 15. - 28. 9. 2018. boravak u Danskoj (BIRCA)
- 1. 7. 2018. - jednodnevna radionica u Zagrebu vezana uz ovaj program u okviru Festivala Perforacije
 
Prijave na rezidenciju pošaljite na mail: info@fund4others.org najkasnije do 19. ožujka, 2018. Prijavom potvrđujete pristanak na uvjete rezidencije.
 
Prijava mora sadržavati:
- motivacijsko pismo za sudjelovanje u ovom programu;
- ideja ili projekt na kojem bi se radilo u okviru rezidencije te ukratko plan tog rada;
- biografije i kratki rezime umjetničkog rada (do 5 stranica s prilozima) svih osoba koje bi putovale u Dansku (do 3 osobe)
 
Za odabrane umjetnike/ce osigurano je:
• prostor za probe (160 kvadratnih metara s plesnim podom) u periodu od dva tjedna (15. do 28. rujan)
• smještaj za cijeli period rezidencije (3 spavaće sobe) -  korištenje zajedničke kuhinje, dnevnog boravka i dostupan internet
• let iz Hrvatske do Danske za do 3 osobe
• Prijevoz unutar Danske (od i do zračne luke)
• 6-8 sati radionice / mentorstva  s redateljicom Susanne Danig, vlasnicom te umjetničkom voditeljicom BIRCA centra
• prilika da tijekom rezidencije prikažu svoj rad lokalnoj publici te da sudjeluju u umjetničkim razgovorima koji će tijekom boravka biti organizirani, s obzirom da se rezidencija održava za vrijeme festivala Borhnolms Kulturuge
 
Tijekom lipnja se održava rezidencija danskih umjetnika usmjerena na teme održivosti na otoku Silbi, koju Dominov Fond za druge realizira u suradnji sa S.E.A. SilbaEnvironment Art (http://www.silba-environment-art.hr/ u sklopu programa Mreže izvedbenih umjetnosti financirane od strane zaklade „Kultura nova“.
 
Danski će umjetnici nakon rezidencije doputovati u Zagreb gdje će s hrvatskim umjetnicima odabranima za rezidenciju u Danskoj sudjelovati na jednodnevnoj radionici 1. srpnja na kojoj će se upoznati prije zajedničke rezidencije u Danskoj najesen. Danski će umjetnici  svoj rad tada predstaviti i publici Festivala Perforacije.
 
Fond za druge je program udruge Domino kojim se potiče filantropija u Hrvatskoj u cilju što veće podrške umjetnosti, aktivizma i edukacija. Više o Fondu za druge te načinima podrške na www.fund4others.org. Postani donator Fonda za druge - jednim klikom.