predstava

Plesna predstava 'I zašto John Cage?' u ZPC-u


vrijeme: 15.12.2015. 21 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

U utorak, 15. prosinca, s početkom u 21 sat, u Zagrebačkom plesnom centru gostuje predstava 'I zašto John Cage?' španjolske kompanije 'mont de dutor'.

'I zašto John Cage?' je dramska studija zvuka i smisao izgovorenog govora. Snaga odjeka riječi; zvuk kao struktura i putujuća dinamika. Osjetilni, a ne smisleni govor. Ne želimo biti smisleni; naprotiv, želimo biti besmisleni kako bismo prodrli u oblasti osjetilnog, suodnosa, percepcije i materijalizacije. Govor sam po sebi može biti bilo što. Što govorimo nije važno, već kako izgovaramo tekst te koje glazbene i koreografske alate koristimo za analiziranje teksta i zaranjanje u izvedbu, nagoviještanjem i surfanjem na valovima mašte.
 
'cav_a: Katalonski umjetnici u posjetu hrvatskim umjetnicima' je program kulturne razmjene u produkciji Antic teatra, osmišljen za potrebe dijeljenja, razumijevanja i stvaranja svijesti o suvremenim kreativnim izvedbenim praksama u Kataloniji, te za uzvrat o istim tim praksama u zemljama koje posjećujemo.

Prošla izdanja projekta održana su u Ljubljani, Rijeci, Parizu i Ateni. Ovo je peta edicija i održat će se ponovno u Hrvatskoj, no ovog puta u Zagrebu, u Zagrebačkom plesnom centru.
 
Koncept: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Izvođači: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Produkcija: Antic Teatre/Adriantic, Barcelona
Uz potporu: La Porta Barcelona i A ras de suelo, Las Palmas de Gran Canaria
Fotografija: Jordi Surribas


 

(R.P.B., 11.12.2015)