okrugli stol

Okrugli stol 'Interkulturalno obrazovanje i obrazovanje nacionalnih manjina u hrvatskom obrazovnom sustavu'


vrijeme: 14.12.2015. 13:00 sati
mjesto: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb
organizator: Inicijativa SVI MI - za Hrvatsku svih nas, GOOd inicijativa, Institut Otvoreno društvo i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

U ponedjeljak, 14. prosinca u 13:00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) održat će se okrugli stol 'Interkulturalno obrazovanje i obrazovanje nacionalnih manjina u hrvatskom obrazovnom sustavu', kojemu će prethoditi predstavljanje knjige dr. sc. Marije Sablić 'Interkulturalizam u nastavi'.

Osim autorice, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Neven Hrvatić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Nives Tomašević, urednica.

Ususret planiranoj cjelovitoj kurikularnoj reformi, okrugli stol osigurat će prostor za raspravu među zainteresiranim dionicima iz škola, javnih ustanova, predstavnika nacionalnih manjina i organizacija civilnog društva o mogućnostima unapređenja interkulturalnog obrazovanja i obrazovanja nacionalnih manjina. Cilj okruglog stola jeste raspraviti o mogućnostima unapređenja interkulturalnog obrazovanja te osiguranje uvjeta za kvalitetnu provedbu obrazovanja nacionalnih manjina.

Okrugli stol organiziraju Inicijativa SVI MI - za Hrvatsku svih nas, GOOd inicijativa, Institut Otvoreno društvo i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

(L.V., 11.12.2015)