predstava

Eurokaz / ADU - premijera predstave 'Bez drugog'


vrijeme: 04.12.2015. 20 h
mjesto: Zagreb; F22 - Nova akademijska scena ADU, Frankopanska 22 (dvorište)

Premijerna izvedba predstave 'Bez drugog', nastale prema motivima romana 'Giga Barićeva' i drame 'Bez trećeg' Milana Begovića, u režiji Anje Maksić Japundžić, održat će se u petak, 4. prosinca, u 20 sati, u F22 - Novoj akademijskoj sceni. 

O predstavi:
 
Izvedbeni projekt koji se temelji na autorskom tekstu Vedrane Vrhovnik nastalom prema motivima romana 'Giga Barićeva' i drame 'Bez trećeg' Milana Begovića. Pokušaj je to reinterpretacije kanonskog hrvatskog dramskog teksta Bez trećeg usmjeravanjem dramaturške, redateljske i izvođačke pozornosti na narativne pukotine i motivske sklopove Begovićeva romana Giga Barićeva.
 
Dok čekanje na glas o suprugu Marku nakon završetka Prvog svjetskog rata postaje sve mučnije, Giga Barićeva u svom gornjogradskom salonu utorcima prima muškarce koji svi od reda prose njezinu ruku. U dramatičnim i mističnim igrokazima ona za njih počinje glumiti fatalne žene iz njihovih života i time ispituje vlastitu emotivnu poziciju. Neiskusna u realnosti, na sebe kameleonski preuzima i uprizoruje fantazije svojih prosaca, ne da bi zaintrigirala muškarce već da bi kroz njihove ispovijesti ispitala svoja mnogobrojna lica. Giga počinje graditi svoj mentalni, alternativni život kroz tuđa iskustva/sjećanja, tuđe intenzitete, tuđe scenarije.
 
Igraju studenti glume i alumni ADU: Marija Šegvić, Sara Stanić, Vini Jurčić, Karlo Mrkša, Robert Španić i gost Stanislav Kovačić.

scenografija: Ana Martina Bakić i Ivana Knez
kostimi: Irena Sušac
autor glazbe: Stanislav Kovačić
svjetlo: Petar Strmečki
projekcije: Ivan Marušić Klif

(R.P.B., 04.12.2015)