Preskočite na glavni sadržaj

Moderne i avangardne likovne radionice Moderne galerije

Moderna galerija u Zagrebu organizira likovne radionce osmišljene za tinejdžere i odrasle koje će se, vezano uz izložbu 'Zbirka Kallay/Kallay Collection, Genija nema', održavati od kraja veljače do sredine ožujka 2018. u prostorima galerije. 
vrijeme: 25.02.2018.
mjesto: Zagreb, Moderna galerija
url: http://www.moderna-galerija.hr/

  1. Dadaistička likovna radionica
Likovna radionica istražuje umjetničke radove inspirirane dadaističkim pristupom. Što je dadaistička umjetnost, kako se u likovnoj umjetnosti izraziti pomoću riječi te kako stvoriti kolaže inspirirane dadaističkom poezijom istražiti ćemo u kreativnom zadatku.
 
Tehnika: kolaž
Grupa teen: nedjelja, 25.2., 11.15 do 12.15 sati
Grupa odrasli: nedjelja, 25.2., 12.45 do 13.45 sati
 
  1. Likovna radionica asamblaža
Djelo umjetnika Borisa Demura potaknuti će naše razmišljanje o tehnici asamblaža.
Koje su karakteristike stvaranja asamblaža te koje umjetničke i neumjetničke materijale možemo pritom koristiti vizualno ćemo istražiti. Kreativni zadatak vođen je mišlju umjetnika Jaspera Jonesa koju otkrivamo, promišljamo i realiziramo na radionici.
Preporuka je na radionicu ponijeti predmet koji pronađete ili posjedujete no ne trebate ili ne koristite (npr. komadiće drveta, tkanine, plastični pribor, iskorišteni likovni pribor, karton …).
 
Tehnika: kombinirana
 
Grupa teen: petak, 2.3., 16 do 17 sati
Grupa odrasli: petak, 2.3., od 17.30 do 18.30 sati
 
  1. Likovna radionica crtanja stripa
U temu stripa uvest će nas strip umjetnika Andrije Maurovića. Potaknuti njegovim djelom razgovaramo o načinima crtanja stripa, o tome kako je otac hrvatskog stripa pristupio predočavanju svoje ideje i po čemu je izloženi strip specifičan. Kreativni zadatak je osmisliti strip na zadanu temu.
Tehnika: crni flomaster
Grupa teen: subota, 10. 3., 11.15 do 12.15 sati
Grupa odrasli: subota, 10. 3., 12.45 do 13.45 sati
 

S obzirom da je broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen na 15-ak, sudjelovanje je prethodno potrebno najaviti na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com. Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn.