festival, djeca, mladi

Počinje prvi međunarodni dječji festival 'Čarobna frula'


vrijeme: 03.12.2015. - 05.12.2015.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Udruga Dječji zbor Kikići organiziraju međunarodni dječji festival 'Čarobna frula' koji će se od 3. do 5. prosinca održati u dvorani Centra. Na festivalu će nastupiti ukupno 85 solista u dobi od 4 do 14 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Izvedbe malih solista, koji izvode originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu, pratit će zborovi Kikići, Medenjaci i Genijalci. Natjecatelje će ocjenjivati stručni žiri, a svakoj od ukupno 5 kategorija bit će dodijeljena prva, druga i treća nagrada.
 
Festival ima i humanitarni karakter, a volonteri Udruge Zagrebački humanitarci tijekom sva četiri polufinala i finala prikupljati će donacije. Riječ je o akciji „Čarobna škrinjica božićnih želja“ kojoj je cilj prikupiti namirnice ili darovne kartice trgovačkih lanaca, te pokoji slatkiš za 18 obitelji slabijeg imovinskog statusa.
 
Dječji festival dio je manifestacije Festival glazbe Zagreb 2015., koja traje od 20. studenoga do 12. prosinca. U sklopu te manifestacije do sada je održan Festival tamburaških orkestara Dr. Josip Andrić te Festival pjevačkih zborova. U gotovo mjesec dana glazbe nastupiti će više od 1.000 glazbenika iz Hrvatske i inozemstva, a ulaz na sve  koncerte je besplatan.

Više informacija možete pronaći na webu Festivala  te na Facebook stranici.

(R.P.B., 02.12.2015)