Preskočite na glavni sadržaj

Ponovno počinju Impronedjeljci u SC-u

Impronedjeljci mogu biti i jesu otvoreni za glazbenike i ne-glazbenike različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava. U nadolazećim mjesečnim okupljanjima, uz improvizatore sa zagrebačke scene, gostovat će i kolege iz regije. Tako na prvi session, iako nije ponedjeljak nego subota, 17. veljače, dolazi improvizator, sound artist, elektroničar i programer Klaus Filip te saksofonist Christian Kobi.
vrijeme: 17.02.2018.
mjesto: Zagreb, Polukružna dvorana &TD, Savska 25
url: https://www.facebook.com/MuzickiSalonSC/
Sedam godina nakon posljednjeg Impronedjeljka te četiri godine nakon prerane smrti njihova inicijatora, gitarista Dragana Pajića, Muzički salon Kulture promjene SC-a i udruga Cargo ponovo pokreću improvizatorske večeri, oslanjajući se na Pajinu ideju kreiranja mjesta susreta različitih glazbenika, ne-glazbenika, performera, plesača i dr., koji dijele želju i potrebu za istraživanjem na području eksperimentalne i slobodno improvizirane elektroakustične glazbe te drugih slobodno improvizatorskih umjetničkih izričaja (radionica, impro session, otvorena proba, druženje, slušanje, istraživanje, muziciranje, eksperimentiranje...).
 
Nakon njihova seta, u nastavku programa koji je zamišljen kao impro session, pridruzit će im se zagrebački glazbenici Tena Novak Vincek na violini, Roko Crnić na kontrabasu, Filip Borelli na procesiranom vokalu i flauti, Matija Brajković na el. gitari i efektima te Damir Prica Kafka na klaviru i saxu. Također, tijekom večeri možete im se pridružiti i Vi, samo je potrebno ponijeti svoj instrument i doći 17. veljače u Polukružnu dvoranu Teatra &TD, od 21 sat.
 
Impronedjeljak koji nije ponedjeljak dio je Warming up programa za nadolazeći 6. međunarodni festival suvremene glazbe, Izlog suvremenog zvuka, koji će se održati od 2. do 5. svibnja 2018. u prostorima SC-a.
 
Također, pozivamo vas na dvije izvedbe audiovizualnog djela Nemoj se DURit, MOLim te! koje će se održati 27. i 28. veljače u &TD-u u 21 sat. Ulaz je besplatan! Riječ je o eksperimentalnom projekt inventivnoga autorskoga dvojca; inženjera elektroakustike, glazbenika, skladatelja i inventora instrumenata Miodraga Gladovića i akademske snimateljice i video umjetnice Dinke Radonić. U svojem se istraživanju Gladović i Radonić bave utjecajem auditivnih i vizualnih podražaja na emocionalnu reakciju gledatelja/slušatelja koji im je izložen.